Jezik / Language:
 

Grad: Nahorevo

24 Juni 2013

Presuda Goranu Sariću 28. augusta

Iznoseći završnu riječ, Odbrana Gorana Sarića, optuženog za zločine počinjene u Sarajevu 1992. godine, zatražila je od Sudskog vijeća da donese oslobađajuću presudu.
10 Juni 2013

Tužilaštvo traži odgovarajuću kaznu za Gorana Sarića

Iznoseći završnu riječ, Tužilaštvo BiH zatražilo je da se Goran Sarić oglasi krivim za zločine u sarajevskom naselju Nahorevo počinjene1992. godine, te da mu se izrekne odgovarajuća kazna.

22 April 2013

“Milicioner” sa Vraca

Vještak policijske struke koji je svjedočio u korist Odbrane kazao je da optuženi Goran Sarić nikada nije imenovan na mjesto načelnika Stanice javne bezbjednosti Srpske opštine Centar.

8 April 2013

Borbe u Nahorevu

Na suđenju za zločne počinjene u Sarajevu, vještak vojne struke rekao je da borbena dejstva na području Nahoreva 1992. godine nisu bila usmjerena na civilno stanovništvo.

19 Mart 2013

Stanica bez resursa

Na suđenju za zločine u Sarajevu, svjedok Odbrane je rekao da po dolasku u zgradu bolnice Jagomir, gdje je trebala biti smještena stanica policije, nije zatekao nikakvu opremu kao ni dovoljan broj policajaca.

7 Mart 2013

Optuženi u Nahorevu

Na suđenju za zločine u Sarajevu, svjedok Odbrane je izjavio da je 1992. godine optuženog Gorana Sarića vidio pred Mjesnom zajednicom u Nahorevu i u Jagomiru.

19 Februar 2013

Sarić: Napad i ubistva

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Bogdan Rašević je ispričao da su ljudi s područja Nahoreva 1992. godine išli u Jagomir na saslušavanje.
5 Februar 2013

Sarić: Zatvorene komšije

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Sarajeva, svjedok Odbrane je kazao da je u zgradi bolnice Jagomir vidio zatvorene komšije iz naselja Nahorevo.
29 Januar 2013

Sarić: Formiranje stanice policije

Na suđenju za zločine počinjene na području Sarajeva, svjedok Borislav Todić je rekao da je Stanica javne bezbjednosti (SJB) Srpske opštine Centar formirana u septembru 1992. godine.
21 Decembar 2012

Sarić: Formiranje stanice policije

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Odbrane je rekao da prilikom obilaska Stanice javne bezbjednosti (SJB) Centar nije vidio optuženog Gorana Sarića.
18 Decembar 2012

Sarić: Načelnik bez stanice

Na suđenju Goranu Sariću, optuženom za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Odbrane je kazao da Stanica javne bezbjednosti (SJB) u kojoj je, prema optužnici, Sarić bio načelnik, nije ni postojala.
16 Novembar 2012

Sarić: Pismo ubijenog muža

U nastavku suđenja Goranu Sariću za zločine počinjene u Sarajevu, zaštićena svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako je od muža dobila pismo u kojem traži da dâ novac kako bi bio pušten iz bolnice Jagomir, ali da ga je, nakon što je platila, pronašla mrtvog na lokalitetu Skakavac.
13 Novembar 2012

Sarić: Naredba Gorana Sarića

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, Zakira Čolić je ispričala kako je 1992. godine po naredbi Gorana Sarića odvedena na ispitivanje.
2 Novembar 2012

Sarić: Naredba za odvođenje u logor

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH je kazao kako je bio u grupi sa drugim muškarcima zatočenim u bolnici Jagomir koju je optuženi Goran Sarić rasporedio da ide u logor “Sonja” u Vogošći.
23 Oktobar 2012

Sarić: Odvođenje brata

Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je Gorana Sarića vidio ispred zgrade bolnice Jagomir 1992. godine, kada su zatočenici izvedeni i postrojeni.