Jezik / Language:
 

Grad: Mostar

16 Septembar 2015

Ćurić štitio bolesne zatvorenike

Na suđenju za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da ga je zapovjednik zatvora Enes Ćurić štitio od prinudnih radova.

16 Septembar 2015

Odgođeno suđenje Puljiću

Suđenje Miletu Puljiću za zločine počinjene u Mostaru odgođeno je zbog bolesti člana Sudskog vijeća.

9 Septembar 2015

Uznemirena zatvorenica

Na suđenju za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako je pružala medicinsku pomoć zaštićenoj svjedokinji B, koja je bila zatočena u školi.

9 Septembar 2015

Između dvije vatre

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Tužilaštva govorili su o pogibijama i ranjavanju zatočenika koji su 13. avgusta 1993. dovedeni na prinudne radove u Šantićevu ulicu.

9 Septembar 2015

Zelenika se nije pojavio na suđenju

Kantonalni sud u Mostaru odgodio je nastavak suđenja Ivanu Zeleniki jer optuženi nije došao na ročište.

7 Septembar 2015

Podignuta optužnica protiv Marija Miličevića

Državno tužilaštvo optužilo je nekadašnjeg pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Marija Miličevića zvanog Baja za zločine počinjene 1993. i 1994. na području Mostara. On je nedostupan organima gonjenja u BiH.

2 Septembar 2015

Svjedočenje zatvoreno za javnost

U nastavku suđenja petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH je dala iskaz bez prisustva javnosti.

2 Septembar 2015

Pogibije u Šantićevoj ulici u Mostaru

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedokinje Državnog tužilaštva ispričale su da su članovi njihovih porodica poginuli 1993. godine na prinudnim radovima u Šantićevoj ulici.

26 August 2015

Zatvorenici kao potrošni materijal

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Državnog tužilaštva ispričali su kako su prilikom odvođenja na prinudne radove u Šantićevu ulicu zatvorenici bili premlaćivani, ranjavani i ubijani.

15 Juli 2015

Katastrofalni uslovi u Potocima

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH izjavila je da su uslovi u zatočeničkom objektu u Potocima bili katastrofalni.

8 Juli 2015

Odvođeni na radove

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara 1993. godine, svjedokinja Tužilaštva BiH kazala je da je Enes Ćurić bio zapovjednik logora i da su zatočenici odvođeni na prinudne radove.

8 Juli 2015

Logoraši između dvije vatre

U nastavku suđenja Miletu Puljiću, optuženom za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Državnog tužilaštva su ispričali kako su logoraši ginuli i bili ranjavani na prinudnim radovima.

1 Juli 2015

Užas u zatočeništvu

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru 1993. godine, svjedokinja Tužilaštva BiH je kazala da ju je optuženi Enes Ćurić spasio kada ju je vojnik odveo na ispitivanje.
1 Juli 2015

Prinudni radovi u Šantićevoj ulici

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Tužilaštva BiH potvrdili su da su tokom izvođenja na prinudne radove ranjeni u Šantićevoj ulici.

25 Juni 2015

Mnogobrojne ozljede od premlaćivanja

Svjedoci Kantonalnog tužilaštva u Mostaru na suđenju Ivanu Zeleniki ispričali su kako je izgledao premlaćeni Hamo Lalić, kojeg su odvezli u bolnicu zbog zadobijenih udaraca.