Jezik / Language:
 

Grad: Mostar

4 Novembar 2015

Za zločin u Konjicu pet i po godina zatvora

Kantonalni sud u Mostaru osudio je optužene Esada Gakića i Ramu Žilića na ukupnu kaznu od pet i po godina zatvora.

3 Novembar 2015

Zatvorenici voljeli Zeleniku

Svjedoci Odbrane Ivana Zelenike kazali su da nikada nisu čuli da je optuženi maltretirao zatvorenike na području Mostara.

28 Oktobar 2015

Ranjavanje 11-godišnje djevojčice

Na suđenju za zločin počinjen na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je da je ranjena 1993. godine kada je eksplodirala granata u mjestu Meke, gdje je nju i druge osobe smjestila Armija BiH (ABiH).

28 Oktobar 2015

Uhapšen Saša Savinović

Pripadnici Državne agencije za istrage i zašitu (SIPA) uhapsili su Sašu Savinovića zbog sumnje da je počinio ratni zločin na području Mostara.

23 Oktobar 2015

Presuda Turajliću početkom novembra

Kantonalni sud u Mostaru zakazao je izricanje presude Ibri Turajliću zvanom Zelo za zločin počinjen 1992. godine u Počitelju (općina Čapljina) za ponedjeljak, 2. novembar.

21 Oktobar 2015

Maloljetnik na prinudnim radovima

Svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da ga je Enes Ćurić zarobio u Bijelom Polju (općina Mostar) i da je kao maloljetnik vođen na prinudne radove.


21 Oktobar 2015

Između dvije vojske

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Tužilaštva ispričali su kako su u avgustu 1993. ranjeni na prinudnim radovima u Šantićevoj ulici.

14 Oktobar 2015

Svakodnevni prinudni radovi

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je svaki dan vođen na kopanje rovova.

9 Oktobar 2015

Korektan odnos prema zatvorenicima u Šantićevoj

Svjedoci Odbrane Ivana Zelenike izjavili su pred Kantonalnim sudom u Mostaru da se optuženi uvijek korektno odnosio prema zatvorenicima.

7 Oktobar 2015

U obrvi ostao geler iz Šantićeve

Tri svjedoka Tužilaštva BiH govorila su o ranjavanju i pogibiji zatočenika iz logora Heliodrom u avgustu 1993. godine na prinudnim radovima u Šantićevoj ulici u Mostaru.

30 Septembar 2015

Svakodnevni prinudni radovi

Svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je u Bijelom Polju (općina Mostar) svakodnevno izvođen na kopanje tranšeja i bunkera.

30 Septembar 2015

Dan katastrofe u Šantićevoj ulici

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, svjedoci Tužilaštva BiH prisjetili su se “katastrofalnog” dana u avgustu 1993. kada su na prinudnim radovima u Šantićevoj ulici ginuli i ranjavani logoraši iz Heliodroma.
23 Septembar 2015

Izvođena na ispitivanje

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala da su nju i oca, dok su bili zatvoreni u školi, izvodili na ispitivanje i udarali.

18 Septembar 2015

Žalbe na kaznu Veliboru Bogdanoviću

Nakon što je Ustavni Sud BiH ukinuo presudu Veliboru Bogdanoviću u dijelu koji se odnosi na primjenu zakona, pred Apelacionim vijećem Suda BiH iznesene su žalbe u pogledu visine kazne.

17 Septembar 2015

Svjedok nije vidio maltretiranje

U nastavku suđenja Ivanu Zeleniki za zločin počinjen u Mostaru, svjedok Odbrane je izjavio da nije ni vidio ni čuo da su Almira Lalića maltretirali na prinudnim radovima.