Jezik / Language:
 

Grad: Mostar

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 287

Pionirski posao u dokazivanju genocida

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Ratko Mladić, Jasmin Čoloman, Muhamed Šišić i drugi, te Petar Kovačević. U rubrici Fokus saznajte kako je tekla istraga haških istražitelja u dokazivanju genocida počinjenog u Srebrenici.

Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 53

Bol za ubijenima još veća

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 280

Otvaranje državnog zatvora iduće godine

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Ratko Mladić, Oliver Krsmanović, Ostoja Stanišić i Marko Milošević, te Mile Puljić. U rubrici Fokus govorimo o izgradnji državnog zatvora.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 52

Tužioci bez plate od januara

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom aprila 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 275

Sjećanje na 116 nevinih žrtva iz Ahmića

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Ivan Zelenika i drugi, Muhamed Šišić i drugi, te Goran Vujović i drugi. U rubrici Fokus govorimo o neprocesuiranom zločinu počinjenom 18. aprila 1993. godine na području Starog Viteza, te o obilježavanju 22. godišnjice zločina u Ahmićima, kada je ubijeno 116 civila.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 274

Tolimiru potvrđena doživotna kazna

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Zdravko Tolimir, Ratko Mladić, Zdenko Andabak, Goran Vujović i drugi, te Enes Ćurić i drugi. U rubrici Fokus prenosimo neke od zaključaka konferencije pod nazivom „Prekid šutnje“, koju je organiziralo udruženje “Žena - žrtva rata”.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 51

Udružene: Samopuzdanje važnije od zarade

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom marta 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U rubrici Fokus govorimo o aktivnostima Udruženja “Udružene” iz Sarajeva, te pomoći koju pružaju žena žrtvama rata.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 267

Medicinska sestra u ratu: Tupi skalpeli i svijeće

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Ratko Mladić, Ostoja i Bosiljko Marković, Enes Ćurić i drugi, te Muhamed Šišić i drugi.
U Fokusu je priča o medicinskoj sestri Dobrinjske ratne bolnice, koja opisuje uslove rada te najbolnija sjećanja iz tog perioda.

Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 49

Dosuđene 194 godine zatvora za ratne zločine

U emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine održanih pred lokalnim sudovima u BiH tokom januara 2015. godine. Koliko su lokalni sudovi osoba osudili tokom prošle godine saznat ćete u rubrici U Fokusu

Radio Justice dnevni izvještaj: Potvrđena optužnica za silovanje u Mostaru

Potvrđena optužnica za silovanje u Mostaru

Državni sud potvrdio je optužnicu koja Ibrahima Demirovića tereti za silovanje ženske osobe u mjestu Potoci (opština Mostar).

Radio Justice dnevni izvještaj: Nova optužnica protiv Ibrahima Demirovića

Nova optužnica protiv Ibrahima Demirovića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ibrahima Demirovića za silovanje ženske osobe na području Mostara.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 45

Banjaluka do kraja godine završava šest istraga

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BiH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom septembra 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.  

Radio Justice dnevni izvještaj: Podignuta optužnica za zločine u Mostaru

Podignuta optužnica za zločine u Mostaru

Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv petorice nekadašnjih pripadnika Armije BiH za zločine nad hrvatskim civilima tokom 1993. godine na području općine Mostar.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 246

Spriječiti prijenos traume

Poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Savo Tepić, Ivan Zelenika, te Suad Kapić. U rubrici Fokus govorimo o problemima žrtava seksualnog zlostavljanja u ratu, među kojima podjednako ima i žena i muškaraca.  Između ostalog, stručnjaci upozoravaju da se muškarci-žrtve seksualnog zlostavljanja teže nose sa traumom od žena.

Radio Justice dnevni izvještaj: Zelenika negirao krivicu za zločine u Mostaru

Zelenika negirao krivicu za zločine u Mostaru

Ivan Zelenika se izjasnio da nije kriv po drugoj optužnici Tužilaštva BiH koja ga tereti za zločine nad Bošnjacima počinjene na području Mostara.