Jezik / Language:
 

Grad: Milići

6 Septembar 2016

Šest osoba uhapšeno zbog zločina u Milićima

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su počinile zločin protiv čovječnosti na području Milića.


18 August 2016

Marinković: Završen dokazni postupak Tužilaštva

Saslušanjem svjedoka, te ulaganjem seta materijalnih dokaza, Državno tužilaštvo je okončalo dokazni postupak protiv Dragana Marinkovića, optuženog za zločin počinjen na području općine Milići.

14 Juli 2016

Marinković: Ubistva zetova i komšija

Na suđenju za zločine na području općine Milići, svjedok Tužilaštva BiH kazao je da je od više osoba čuo da je Dragan Marinković učestvovao u ubistvu njegovih zetova Rašida Jašarevića i Mehmedalije Ahmetovića u maju 1992. godine.

7 Juli 2016

Marinković: Povrede iz vatrenog oružja

Na suđenju Draganu Marinkoviću za zločin u Milićima, vještak sudske medicine konstatovao je povrede iz vatrenog oružja kod Rašida Jašarevića i Mehmedalije Ahmetovića.


30 Juni 2016

Ubistvo muža i ranjavanje djeteta

Na suđenju Draganu Marinkoviću za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. na području općine Milići, svjedokinja Optužbe izjavila je da su joj 11. maja 1992. godine u mjestu Žutica ubijeni suprug i komšija, a sin ranjen.

23 Juni 2016

Prepoznao komšiju Marinkovića

Svjedok Mevludin Jašarević izjavio je da je optuženi Dragan Marinković bio jedan od dva vojnika koji su odveli njegovog oca i tetka i ubili ih.

16 Juni 2016

Svjedokinja prepoznala Marinkovića kad je skinuo čarapu

Svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je optuženi Dragan Marinković bio jedan od dvojice muškaraca koji su u maju 1992. godine na području Milića odveli njenog supruga i zeta, koji su tada i ubijeni.

17 Maj 2016

Suđenje za zločine u Milićima 16. juna

Na statusnoj konferenciji u Sudu BiH dogovoreno je da suđenje Draganu Marinkoviću, optuženom za zločin protiv čovječnosti počinjen na području općine Milići, počne 16. juna.

31 Mart 2016

Potvrđena optužnica za zločine u Milićima

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dragana Marinkovića za zločin protiv čovječnosti počinjen na području općine Milići 1992. godine.

18 Mart 2016

Podignuta optužnica za zločine u Milićima

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Marinkovića zbog ubistva dva civila bošnjačke nacionalnosti 1992. godine na području općine Milići.

21 Oktobar 2014

Bošnjaci krivi za rat u Foči

U nastavku suđenja Ratku Mladiću, ratni predsjednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Foča kazao je da su Bošnjaci krivi za izbijanje rata u tom gradu.

29 Septembar 2014

Napadi na Miliće

Bivši inspektor Stanice javne bezbjednosti (SJB) u Milićima izjavio je na suđenju Ratku Mladiću da su bošnjačke snage napadale srpska sela na području Milića.

30 Maj 2011

Ratko Mladić: Moćna figura

Uloga Ratka Mladića u genocidu u Srebrenici i udruženom zločinačkom poduhvatu detaljno je opisana u mnogim optužnicama i presudama domaćih i međunarodnih pravosudnih organa.
8 Decembar 2010

Lokalno pravosuđe: Pronađeni posmrtni ostaci više od 20 žrtava

Istražitelji Instituta za nestale osobe (INO) BiH pronašli su 11 posmrtnih ostataka u masovnoj grobnici Đurđevača (općina Hadžići) i počeli iskopavanje tijela ukopanih u grobnici otkrivenoj na području općine Milići.
11 Juli 2008

Božić i ostali: Ubrzati dokazni postupak

Odbrane četvorice optuženih odustale od saslušanja bivšeg majora Holandskog bataljona u Srebrenici.