Jezik / Language:
 

Grad: Livno

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 276

Muzej opsade – potreba ili dupliranje

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Ratko Mladić, Zdenko Andabak, Mako Čondrić i Vitomir Racković. U rubrici Fokus govorimo mogućem otvaranju Muzeja opsade u Sarajevu.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 274

Tolimiru potvrđena doživotna kazna

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Zdravko Tolimir, Ratko Mladić, Zdenko Andabak, Goran Vujović i drugi, te Enes Ćurić i drugi. U rubrici Fokus prenosimo neke od zaključaka konferencije pod nazivom „Prekid šutnje“, koju je organiziralo udruženje “Žena - žrtva rata”.

Radio Justice dnevni izvještaj: Određen pritvor Muamiru Jašareviću

Određen pritvor Muamiru Jašareviću

Sud BiH odredio je pritvor Muamiru Jašareviću i mjere zabrane Seadu Velagiću, osumnjičenima za zločin počinjen nad civilima u Livnu.

Radio Justice dnevni izvještaj: Andabak optužen za zločine u Livnu

Andabak optužen za zločine u Livnu

 Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Zdenka Andabaka kojom ga tereti za zločine nad civilima počinjene na području Livna.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 37

Porodice nestalih iz Brčkog traže ubrzanje identifikacija

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom decembra 2013.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 31

Potaknuti saradnju radi bržeg procesuiranja ratnih zločina

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Bihaću, Tuzli, Zenici, Banja Luci, Livnu i Sarajevu. U rubrici Fokus govorimo o angažmanu misije OSCE-a na poticanju saradnje radi bržeg procesuiranja ratnih zločina pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosuđe po lupom

Epizoda 20

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Banja Luci, Mostaru, Brčkom, Doboju, Sarajevu, i Zenici. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o zahtjevima Vlade Brčko Distrikta da se uvede zaštita svjedoka u predmetima ratnih zločina.

Radio Justice nedeljni magazin

Epizoda 110

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Saša Baričanin, Mujčinović i Hrustić, Dražen Mikulić, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o radu pravosudnih institucija Distrikta Brčko koje procesuiraju predmete za ratne zločine.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 7

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa entitetskih sudova u Bihaću, Banja Luci, Sarajevu, Brčkom, Doboju. U Fokusu poslušajte izvještaje o obilježavanju godišnjice stradanja civila u Zenici, te priču: "Bol zbog ratne traume".

Radio Justice nedjeljni magazin

Episoda 22

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Alija Osmić i Ljubo Tomić, te vijest o izručenju Neđe Ikonića. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o procesuiranju ratnih zločina u Livanjskom kantonu.