Jezik / Language:
 

Grad: Kupres

26 Decembar 2014

Nepovratno uzet dio života

Nakon mjeseci provedenih u pritvoru, godina na suđenju, ipak neki optuženi bivaju oslobođeni krivice za ratne zločine. Pokušavaju ponovno živjeti “normalno”, ali kažu da im je suđenje uzelo dio života i ne može se zaboraviti. 

9 Septembar 2013

Potjernica za Ivom Čičkom

Kantonalni sud u Livnu odredio je jednomjesečni pritvor Ivi Čičku zvanom Pendekov zbog postojanja sumnje da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Međutim, Čičak nije dostupan organima gonjenja, pa će Tužilaštvo u Livnu zatražiti raspisivanje međunarodne potjernice.

13 Maj 2013

U Livnu uređuju prostoriju za zaštićene svjedoke

Kantonalni sud u Livnu će tijekom svibnja i lipnja 2013. godine prestati s procesuiranjem krivičnih predmeta zbog uređenja prostorija za zaštićene svjedoke i dvorane za suđenje, gdje bi se trebali procesuirati i predmeti ratnih zločina.

13 April 2012

Dronjak: Završne riječi 10. maja

Saslušanjem posljednja dva svjedoka Odbrane, završeno je izvođenje dokaza na suđenju Ratku Dronjku, optuženom za zločine u Drvaru, a iznošenje završnih riječi Tužilaštva BiH najavljeno je za 10. maj.
11 April 2011

Lokalno pravosuđe – Žulj: Potvrđena oslobađajuća presuda

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu kojom je Stipo Žulj oslobođen optužbi za ratni zločin počinjen na području Kupresa.

21 Januar 2010

Nada i sumnja u procesuiranje ratnih zločina

Pravosudne institucije u Livanjskom kantonu najavljuju promjene koje bi trebale ubrzati proces suočavanja s prošlošću, ali predstavnici žrtava sumnjaju u zadovoljenje pravde.
5 Oktobar 2009

Žulj: Potvrđena optužnica

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio optužnicu kojom se Stipe Žulj tereti za zločine počinjene na području Kupresa.