Jezik / Language:
 

Grad: Kozarac

15 Decembar 2015

O ubistvima saznala od muža

Na suđenju za zločine počinjene u Kozarcu, pročitan je iskaz u kojem je svjedokinja Državnog tužilaštva navela da joj je pokojni muž rekao da je u maju 1992. kraj jedne kuće vidio osmoricu ubijenih civila Bošnjaka.

23 Novembar 2015

Kusuranu 12 godina zatvora za zločine u Kozarcu

Okružni sud u Banjaluci osudio je Muhameda Kusurana na 12 godina zatvora za zločine počinjene u ljeto 1992. u Kozarcu kod Prijedora.

6 Novembar 2015

Alibi optuženom Kusuranu

Svjedoci Odbrane Muhameda Kusurana izjavili su pred Okružnim sudom u Banjaluci da su čuli kako je Hamdija Bešlagić govorio da je pucao na Srbe.

16 Oktobar 2015

Pronašli tijelo u zapaljenom automobilu

Na suđenju za zločin počinjen na području Kozarca, svjedok Tužilaštva ispričao je pred Okružnim sudom u Banjaluci kako je pronađeno tijelo ubijenog Oste Baltića.

13 Oktobar 2015

Učestali nedolasci svjedoka

Zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva S-3, koji je trebao dati iskaz na suđenju za zločine počinjene na području Kozarca, zbog bolesti nije mogao pristupiti ročištu.

30 Septembar 2015

Ubistva u Podgrađu

Na suđenju Muhamedu Kusuranu za zločine počinjene na području Kozarca kod Prijedora, svjedoci Tužilaštva govorili su o pričama koje su čuli o učešću optuženog u ubistvima.

15 Septembar 2015

Dokazi pronađeni kod optuženih

Na suđenju za zločine počinjene na području Kozarca (općina Prijedor), Tužilaštvo BiH i Odbrana trećeoptuženog Drage Končara su uložili materijalne dokaze.

8 Septembar 2015

Povrede od projektila

Na suđenju za zločine počinjene na području Kozarca, vještakinja je izjavila da je prilikom obdukcije šest ekshumiranih tijela zaključila kako je smrt nastala usljed povreda zadobijenih neposredno dejstvom vatrenog oružja.

7 Juli 2015

Odvođenje iz Trnopolja

Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za zločin počinjen u Prijedoru kazao je da je optuženi Rade Vlasenko “upirao prst” u logoraše koji su u ljeto 1992. godine odvedeni iz Trnopolja, od kojih su neki ubijeni.

18 Februar 2015

Poznanstvo sa optuženim

Na suđenju za zločin počinjen na području općine Prijedor, svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala da je poslije rata u blizini svoje kuće u mjestu Kozaruša pronašla leš bez glave.

28 Januar 2015

Oca ubile komšije

Na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora, svjedokinja Tužilaštva BiH kazala je da je za ubistvo oca saznala od majke, koja joj je tokom zatočenja u Trnopolju rekla da su joj oca ubile komšije Srbi.

21 Januar 2015

Bijeg preko Kozare

Na suđenju za zločine počinjene u Prijedoru, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je 1992. napadnuto njegovo selo Kozaruša.

24 Decembar 2014

Paljenje kuća i maltretiranja u Kozaruši

Na suđenju za zločine počinjene u Prijedoru, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je maltretiran pred kućom optuženog Mitra Vlasenka.
10 Decembar 2014

Istjerivanje iz skloništa u Kozaruši

Na suđenju za zločine počinjene na području općine Prijedor, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da je Dragan Končar 26. maja 1992. godine rekao njemu i još nekoliko osoba da izađu iz skloništa u mjestu Kozaruša, prijeteći da će biti ubijeni.

11 Juli 2014

Skrivanje u šumi na Kozari

Svjedočeći u svoju korist na suđenju pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, optuženi Semir Alukić i Fikret Hirkić rekli su da nisu ubili Božu Inđića i Ostoju Baltića u avgustu 1992. godine u Kozarcu kod Prijedora.