Jezik / Language:
 

Grad: Kotor Varoš

2 Septembar 2016

Peulić i ostali: Ljudi gnječeni bagerom

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Kotor-Varoši, svjedoci Državnog tužilaštva su govorili o zlostavljanjima i stradanju u ovom gradu.


29 August 2016

Tepić i ostali: Seksualno zlostavljana u policiji

Svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila kako ju je optuženi Duško Vujičić sa “nepoznatim specijalcima” istjerao iz kuće, nakon čega je seksualno zlostavljana u stanici policije u Kotor-Varoši.

15 Juli 2016

Peulić i ostali: Premlaćivanje i ubistvo u zgradi zatvora

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Kotor-Varoši, svjedok Državnog tužilaštva BiH je ispričao kako je zlostavljan u zatvoru iza suda u ovom gradu.

11 Juli 2016

Tepić i drugi: Izbijeni zubi u magacinu

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Kotor-Varoši, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je pretučen za vrijeme zatočeništva u magacinu.

4 Juli 2016

Iživljavanje u Kotor-Varoši

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Kotor-Varoši, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je seksualno zlostavljan i premlaćivan u policijskoj stanici. Kazao je kako ga je u zatvoru iza suda tukao optuženi Duško Vujičić.

1 Juli 2016

Susret sa Župljaninom u kafani

U nastavku suđenja za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Kotor-Varoši, svjedok Optužbe ispričao je da je premlaćivan tokom zatočeništva u tom gradu.

23 Juni 2016

Potvrđena kazna Markovićima za silovanje

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom su Bosiljko i Ostoja Marković osuđeni na po deset godina zatvora za silovanje 14-godišnjakinje u Kotor-Varoši.

13 Juni 2016

Udarali ga u stanici

Svjedok Državnog tužilaštva je u sudnici prepoznao optuženog Duška Maksimovića kao osobu koja ga je nekoliko puta udarila te mu psovala u Policijskoj stanici u Kotor-Varoši.

10 Juni 2016

Komšije se žalile na jauke

Svjedok Državnog tužilaštva kazao je na suđenju za zločine počinjene u Kotor-Varoši da ga je u junu 1992. policija u tom gradu zatvorila i fizički maltretirala.
6 Juni 2016

Vujičić zlostavljao zatvorenike

Svjedok Državnog tužilaštva BiH ispričao je kako je optuženi Duško Vujičić zlostavljao zatvorenike u školi i u zatvoru iza Suda u Kotor-Varoši.

30 Maj 2016

Ulasci i premlaćivanja

Svjedoci Državnog tužilaštva prisjetili su se tortura koje su doživjeli 1992. godine u zgradi iza suda u Kotor-Varoši.

20 Maj 2016

Marko Škrobić pušten na uslovnu slobodu

Marko Škrobić je pušten na uslovni otpust sa izdržavanja devetogodišnje kazne zatvora, na koju je osuđen zbog zločina protiv civilnog stanovništva na području općine Kotor-Varoš.

13 Maj 2016

Ubistva i višesatna premlaćivanja u Kotor-Varoši

Na suđenju za zločine počinjene u Kotor-Varoši, svjedok Tužilaštva se prisjetio hapšenja, ubistava i višesatnog premlaćivanja muškaraca bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u junu 1992. godine.

11 Maj 2016

Saznanja o stradanju braće

Na suđenju Ranku i Radomiru Ševariki za zločine počinjene u Kneževu, svjedoci Okružnog tužilaštva u Banjaluci su kazali da su čuli priče da su optuženi krivi za ubistva ratnih zarobljenika.

26 April 2016

Slušajte ili vas nema

Svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je imao sastanke sa optuženima kako ne bi došlo do napada na mjesnu zajednicu Šiprage (općina Kotor-Varoš).