Jezik / Language:
 

Grad: Korićanske stijene

19 August 2016

Traga se za posmrtnim ostacima 98 žrtava sa Korićanskih stijena

Iako su prošle 24 godine od zločina počinjenog na Korićanskim stijenama na planini Vlašić, još uvijek se traga za posmrtnim ostacima 98 žrtava.

21 August 2014

Sjećanje na ubijene Prijedorčane

Bacanjem 200 bijelih ruža obilježeno je stradanje preko 150 prijedorskih civila koji su 21. augusta 1992. godine ubijeni na Korićanskim stijenama.

18 Februar 2014

Negiranje zločina u prijedorskim logorima

Bivši policijski oficir u Prijedoru Dušan Janković izjavio je na suđenju Radovanu Karadžiću da zarobljeni Bošnjaci u “prihvatnim centrima Omarska i Keraterm” 1992. godine nisu bili podvrgnuti zločinima.

27 Januar 2014

“Kriminalci” počinili masakr na Korićanskim stijenama

Svjedočeći u Odbranu Radovana Karadžića, bivši istražni sudija iz Banje Luke Jefto Janković sugerisao je da su masakr na Korićanskim stijenama na planini Vlašić 1992. godine naredile strane obavještajne službe, “da bi Srbe prikazale kao životinje”.

13 Januar 2014

S kolegama iz prijedorskog interventnog voda

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Prijedora, svjedoci Odbrane trećeoptuženog Zorana Babića su ispričali kako su po naredbi poslani na položaje kod Čarakova i Ljubije.

12 Novembar 2013

Darko Mrđa pušten na prijevremenu slobodu

Predsjednik Haškog tribunala Theodor Meron odobrio je puštanje na slobodu Darka Mrđe, nakon odsluženja dvije trećine 17-godišnje kazne zatvora, na koju je osuđen za ubistva počinjena na Korićanskim stijenama, potvrđeno je iz Tribunala.

4 Oktobar 2013

Potvrđena presuda Saši Zečeviću

Apelaciono vijeće je potvrdilo presudu kojom je Saša Zečević osuđen na 23 godine zatvora za zločin počinjen u augustu 1992. na Korićanskim stijenama.

26 August 2013

Oslobađanje ili duža zatvorska kazna

Iznoseći žalbu na prvostepenu presudu, Odbrana Saše Zečevića, optuženog za zločin počinjen na Korićanskim stijenama, zatražila je da se presuda ukine ili preinači i on oslobodi krivice, dok je Tužilaštvo zatražilo dužu zatvorsku kaznu.

21 August 2013

Ruže za žrtve na Korićanskim stijenama

Porodice žrtava su bacanjem 250 ruža na Korićanskim stijenama obilježile 21. godišnjicu ubistava Prijedorčana počinjenih u augustu 1992. na planini Vlašić.

1 Juli 2013

Tužilaštvo povuklo sporazum s Radoslavom Kneževićem

Tužilaštvo BiH odustalo je od sporazuma o priznanju krivice koji je postiglo sa Radoslavom Kneževićem, optuženim za zločin počinjen na Korićanskim stijenama.

1 Juli 2013

Odbijeno Zečevićevo priznanje krivice

Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo je sporazum o priznanju krivice za zločin počinjen na Korićanskim stijenama koji je bivši pripadnik prijedorskog interventnog voda Saša Zečević 20. juna zaključio s Tužilaštvom BiH.

10 Juni 2013

Predložena kazna od 12 do 15 godina

Ročište za razmatranje sporazuma o priznanju krivice Radoslava Kneževića, koji je nepravomoćno osuđen za zločin na Korićanskim stijenama, odgođeno je za 1. juli, dok Tužilaštvo BiH i Odbrana ne koriguju i preciziraju sporazum.

7 Juni 2013

Moguće još jedno priznanje krivice

Saša Zečević, koji je nepravomoćno osuđen na 23 godine zatvora zbog ubistava na Korićanskim stijenama, razmišlja da li će priznati krivicu, odnosno nagoditi se sa Tužilaštvom BiH.

7 Juni 2013

Knežević postigao sporazum u žalbenom postupku

Radoslav Knežević postigao je sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju na početku žalbenog procesa.

25 Januar 2013

Korićanske stijene: Izricanje presude 15. februara

Apelaciono vijeće Suda BiH 15. februara izreći će presudu četvorici optuženih za zločin na Korićanskim stijenama počinjen u augustu 1992. godine.