Jezik / Language:
 

Grad: Konjic

1 Septembar 2016

Uhapšen Jasmin Viković

Po nalogu Tužilaštva BiH uhapšen je Jasmin Viković, bivši pripadnik Armije BiH (ABiH), osumnjičen za zločine nad civilima hrvatske nacionalnosti na području Konjica 1993. godine.


19 August 2016

Žilić: Pretučen zbog hljeba

Na suđenju za zločine počinjene na području Konjica, svjedoci Državnog tužilaštva ispričali su kako ih je optuženi Edhem Žilić tukao.

14 Juli 2016

Žilić: Upravnik raspoređivao u živi štit

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Konjica, svjedoci Tužilaštva BiH potvrdili su da su tokom zarobljeništva u objektu “Musala” dobijali udarce od optuženog Edhema Žilića.

20 Juni 2016

Ukinuta oslobađajuća presuda Elmedinu Čauševiću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je oslobađajuću presudu Elmedinu Čauševiću za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području općine Konjic 1993. godine.

10 Juni 2016

Udarci pred upravnikom

Na suđenju za zločine počinjene na području Konjica, svjedoci Tužilaštva BiH izjavili su da je optuženi Edhem Žilić bio upravnik zatočeničkog objekta Musala u Konjicu, ali da od njega lično nikada nisu dobili batine.

13 Maj 2016

Krici koji su harali “Musalom”

Na suđenju za zločine počinjene na području Konjica, zaštićeni svjedoci Tužilaštva potvrdili su da su bili psihički, fizički i seksualno zlostavljani za vrijeme zatočeništva u objektu “Musala” u Konjicu.

6 Maj 2016

Marinku Petroviću sedam godina zatvora

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) potvrdio je sedmogodišnju kaznu zatvora Marinku Petroviću za zločin protiv civilnog stanovništa počinjen 1992. godine u Konjicu.

14 April 2016

Batine, maltretiranja i silovanja u Musali

Na suđenju za zločine počinjene na području Konjica, prvi svjedok Tužilaštva potvrdio je da ga je optuženi Edhem Žilić udarao, te psihički i fizički maltretirao dok je bio u zatočeničkom objektu Musala u Konjicu.

14 April 2016

Hakalović i Salčin oslobođeni krivice za Trusinu

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom su Senad Hakalović i Dževad Salčin oslobođeni krivice za zločin počinjen u selu Trusina kod Konjica.

1 April 2016

Počelo suđenje Edhemu Žiliću

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Državnog tužilaštva i Odbrane počelo je suđenje bivšem pripadniku Armije BiH (ABiH) Edhemu Žiliću, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1993. godine na području Konjica.

17 Mart 2016

Žiliću suđenje počinje 1. aprila

Suđenje Edhemu Žiliću, optuženom za zločine nad zatvorenicima hrvatske i srpske nacionalnosti počinjene u prostorijama Sportske dvorane “Musala” u Konjicu, počet će 1. aprila.

4 Februar 2016

Potvrđeno deset godina Maciću

Apelaciono Vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom je Ibro Macić osuđen na deset godina zatvora zbog zločina počinjenih na području Konjica.

29 Januar 2016

Potvrđena optužnica za zločine u Konjicu

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv bivšeg pripadnika Armije BiH (ABiH) Edhema Žilića zbog zločina počinjenih 1993. godine na području Konjica.

11 Januar 2016

Podignuta optužnica za zločin u Konjicu

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Edhema Žilića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog na području Konjica.

3 Novembar 2015

Radivoje Soldo osuđen na pet godina zatvora

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Sud BiH osudio je Radivoja Soldu na pet godina zatvora zbog zločina počinjenog na području Konjica.