Jezik / Language:
 

Grad: Ključ

31 August 2016

Lukić: Odbrana traži novo suđenje

Odbrana Milana Lukića zatražila je od Vrhovnog suda Federacije BiH (FBiH) ukidanje presude kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog učešća u ubistvu i nečovječnom postupanju na području Ključa 1992. godine.
23 Juni 2016

Kondić šestu godinu nesposoban za suđenje

Tim vještaka neuropsihijatara zaključio je da je Vinko Kondić, kome je zbog Parkinsonove bolesti 2010. godine prekinuto suđenje za zločine u Ključu, nesposoban za aktivno učešće u sudskom postupku.

15 Juni 2016

Ukinuta presuda za zločin u Ključu

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je presudu kojom su Goran Sovilj i Petar Galić osuđeni na po deset godina zatvora za zločin počinjen 1992. u Ključu.

26 Maj 2016

Zatraženo ukidanje kazne za zločin u Ključu

Odbrane Gorana Sovilja i Petra Galića zatražile su da Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukine presudu kojom su osuđeni na po deset godina zatvora zbog zločina počinjenog 1992. u Ključu.

16 Mart 2016

Potvrđena optužnica protiv Bogdana Šobota

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Bogdana Šobota za zločine počinjene sredinom 1992. godine u Sanici kod Ključa.

8 Februar 2016

Miljeviću osam godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću proglasio je krivim Marinka Miljevića za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Ključu i osudio ga na osam godina zatvora.

16 Decembar 2015

Potvrđena oslobađajuća presuda Lavrniću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) potvrdio je oslobađajuću presudu Ratku Lavrniću za zločin počinjen u Ključu.

24 Novembar 2015

Tužilac traži ustupanje predmeta Srbiji

Milanko Dević, optužen za ratni zločin počinjen 1992. godine na području Ključa, nije se pojavio na ročištu za izjašnjenje o krivnji u Kantonalnom sudu u Bihaću.

24 Novembar 2015

Čuo za ubistvo

U nastavku suđenja Marinku Miljeviću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Optužbe Zoran Mandić je izjavio da je čuo za ubistvo žene bošnjačke nacionalnosti u selu Gornji Budelj (općina Ključ), ali da nema saznanja o tome ko ga je počinio.

4 Novembar 2015

Ubijena kada su gorjele kuće

U nastavku suđenja Marinku Miljeviću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedoci Optužbe prisjetili su se noći kada je u augustu 1992. zapaljeno selo Gornji Budelj (općina Ključ) i ubijena Azema Kučuković.

28 Oktobar 2015

Ispucao rafal u mještanku

Na početku suđenja Marinku Miljeviću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedoci Tužilaštva su ispričali kako je optuženi iz puške ubio Azemu Kučković u selu Gornji Budelj (općina Ključ).

27 Oktobar 2015

Sovilju i Galiću po deset godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je bivše pripadnike Vojske Republike Srpske (VRS) Gorana Sovilja i Petra Galića na po deset godina zatvora zbog zločina počinjenog 1992. u Ključu.

22 Oktobar 2015

Sovilj priznao da je ubio Harambašića

Svjedočeći u svoju korist pred Kantonalnim sudom u Bihaću, optuženi Goran Sovilj priznao je da je krajem maja 1992. godine ubio Mehmeda Harambašića u Sanici kod Ključa.

7 Oktobar 2015

Optuženi gurali vozilo ubijenog

Pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Tužilaštva je izjavio da je vidio optužene Gorana Sovilja i Petra Galića kako guraju automobil ubijenog Mehmeda Harambašića.

1 Oktobar 2015

Privođeni 1992. zbog ubistva

Pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedoci Tužilaštva su izjavili da su nakon ubistva Mehmeda Harambašića u Sanici kod Ključa 1992. godine bili privedeni optuženi Goran Sovilj i Petar Galić.