Jezik / Language:
 

Grad: Kalinovik

18 Juli 2014

Uloženi zapisnici o hapšenju optuženih

Ulaganjem šest materijalnih dokaza Tužilaštva BiH nastavljeno je suđenje Marinku i Zoranu Bjelici, te Novici Tripkoviću, optuženima za zločine počinjene u Kalinoviku.

16 Juli 2014

Odvođenje svekra

Na suđenju za zločine počinjene u Kalinoviku, svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila kako joj je svekar odveden iz školske učionice u kojoj su bili zatočeni, te da od tada više ništa o njemu nije čula.

9 Juli 2014

Krvavi mantili u školi

Na suđenju za zločine počinjene u Kalinoviku, svjedokinja Optužbe izjavila je da je njen svekar Sejdo Kešo u augustu 1992. odveden iz škole u Kalinoviku i da se nikad više nije vratio.

6 Juni 2014

Premlaćivanje u kalinovičkoj školi

Na suđenju za zločine počinjene u Kalinoviku, svjedok Optužbe je ispričao da je 1992. godine u Osnovnoj školi “Miladin Radojević” vidio pretučenog Seida Kešu, koji je nakon izvjesnog vremena podlegao.
28 Maj 2014

Odgođeno suđenje za zločine u Kalinoviku

Suđenje za zločine u Kalinoviku je odgođeno zbog zdravstvenih problema Novice Tripkovića, jednog od trojice optuženih.

7 Maj 2014

Osveta sinova

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Kalinovika, svjedok Optužbe je izjavio kako je bio na straži kada su se desila ubistva u školi “Miladin Radojević”.

24 April 2014

Rekli da su pobili ljude

Na suđenju za zločin počinjen na području Kalinovika, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da su Marinko Bjelica i Vojvoda Tripković rekli da su pobili ljude u školi. 

17 April 2014

Čula jauke supruga

Prva svjedokinja Tužilaštva BiH na suđenju za zločin počinjen na području Kalinovika ispričala je kako je od optuženog Marinka Bjelice čula da joj je muž ubijen.

27 Mart 2014

Počelo suđenje za zločine u Kalinoviku

Suđenje Marinku i Zoranu Bjelici te Novici Tripkoviću, optuženima za zločine počinjene 1992. na području Kalinovika, počelo je čitanjem optužnice i uvodnom riječju Tužilaštva BiH.

14 Mart 2014

Početak suđenja za zločine u Kalinoviku 3. aprila

Suđenje Marinku i Zoranu Bjelici, te Novici Tripkoviću, optuženima za zločine počinjene na području Kalinovika, počet će 3. aprila čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi.

20 Februar 2014

Bjelice i Tripković negirali krivicu

Marinko i Zoran Bjelica, te Novica Tripković negirali su krivicu za zločine počinjene na području Kalinovika.

16 Januar 2014

O mjerama protiv optuženih oca i sina

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje mjera zabrane za Marinka Bjelicu i produženje pritvora za njegovog sina Zorana Bjelicu, optužene za zločine počinjene u Kalinoviku.

31 Decembar 2013

Optužnica za zločine u Kalinoviku

Petu optužnicu u posljednja dva dana Tužilaštvo BiH podiglo je protiv Marinka i Zorana Bjelice, te Novice Tripkovića za ratne zločine počinjene u Kalinoviku.

23 Decembar 2013

Pritvor i mjere zabrane Bjelicama

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Zoranu Bjelici, osumnjičenom za zločine počinjene u Kalinoviku, dok je Marinku Bjelici odredio mjere zabrane.

19 Decembar 2013

Zatražen pritvor za Zorana Bjelicu

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora Zoranu Bjelici, a mjere zabrane za Marinka Bjelicu, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili zločine u Kalinoviku.