Jezik / Language:
 

Grad: Kalinovik

5 April 2011

Perić i ostali: Viđeni posljednji put

Na suđenju optuženima za zločine počinjene u Kalinoviku 1992. godine, tri svjedokinje Tužilaštva BiH su rekle da su njihovi muževi odvedeni u Osnovnu školu “Miladin Radojević” i “Barutni magacin”, nakon čega su ubijeni.
24 Mart 2011

Lalović: Davanje iskaza pod pritiskom

Na suđenju Slavku Laloviću, optuženom za zločine počinjene na području opštine Kalinovik, Tužilaštvo BiH je u spis uložilo 15 materijalnih dokaza.

22 Mart 2011

Perić i ostali: Posljednji zajednički ručak

Svjedokinja Tužilaštva BiH rekla je na suđenju četvorici optuženih za zločine u Kalinoviku da su njen suprug i svekar zatvoreni 1992. godine, a potom ubijeni.
21 Mart 2011

Bundalo i ostali: Preinačena prvostepena presuda

Apelaciono vijeće Suda BiH preinačilo je prvostepenu presudu izrečenu za zločine u Kalinoviku, te je Ratka Bundala i Neđu Zeljaju pravomoćno osudilo na ukupno 37 godina zatvora, dok je Đorđislavu Aškrabi odredilo ponovno suđenje.
17 Mart 2011

Lalović: Silovana i označena za cijeli život

Na suđenju za zločine u Kalinoviku, svjedokinja Državnog tužilaštva ispričala je da je optuženi Slavko Lalović zvani Ustaša bio dežurni stražar u školi “Miladin Radojević” kada ju je nepoznati vojnik silovao.
17 Februar 2011

Lalović: U društvu s optuženim

Svjedok Tužilaštva BiH kazao je da je optuženi Slavko Lalović bio na straži u Osnovnoj školi “Miladin Radojević” kada je silovana jedna zatočenica, te ubijeno nekoliko zatočenika.

28 Januar 2011

Bundalo i ostali: Pogrešne interpretacije

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Apelacionog vijeća Državnog suda da Ratku Bundalu i Neđi Zeljaji poveća kaznu, a Đorđislava Aškrabu, koji je oslobođen krivice, osudi za zločine u Kalinoviku.
30 Decembar 2010

Više od 300 godina zatvora

Odjel za ratne zločine Suda BiH je u šestoj godini rada osudio 15 osoba na ukupno 156 godina zatvora, a oslobodio sedam, dok u Državnom tužilaštvu tvrde da vode istragu protiv još 1.000 osumnjičenih za ratne zločine.
20 Decembar 2010

Savić i Mučibabić: Razdvajanje postupka

Državni sud razdvojio je postupke protiv Krste Savića i Milka Mučibabića, zbog bolesti drugooptuženog i činjenice da ne može prisustvovati suđenju.
16 Decembar 2010

Lalović: Početak suđenja u januaru 2011. godine

Na statusnoj konferenciji određen je početak suđenja Slavku Laloviću, optuženom za zločine počinjene u Kalinoviku, za 13. januar 2011. godine, kada je planirano čitanje optužnice i saslušanje prvog svjedoka Državnog tužilaštva.

22 Oktobar 2010

Produžen pritvor Milanu Periću

Prihvatajući prijedlog Državnog tužilaštva, Sud BiH je produžio pritvor Milanu Periću, dok su Spasoju Doderu, Predragu Terziću i Aleksandru Cerovini određene mjere zabrane. Sva četvorica optužena su za zločine na području Kalinovika.

14 Oktobar 2010

Zatraženo produženje pritvora Slavku Laloviću

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se produži pritvor Slavku Laloviću, optuženom za zločin počinjen u Kalinoviku, čemu se njegova Odbrana usprotivila.
13 Oktobar 2010

Potvrđena još jedna optužnica za zločine u Kalinoviku

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Slavka Lalovića, nekadašnjeg pripadnika rezervnog sastava Stanice javne bezbjednosti (SJB) Kalinovik, kojom se tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u tom gradu.

20 Maj 2010

Jednomjesečni pritvor za Perića i Lalovića

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Periću i Slavku Laloviću, osumnjičenima za zločine počinjene na području Kalinovika.
19 Maj 2010

Zatražen pritvor za Perića i Lalovića

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se odredi pritvor Milanu Periću i Slavku Laloviću, osumnjičenima za zločin počinjen u Kalinoviku, dok se Odbrana usprotivila, istaknuvši da ne postoji ni osnovana sumnja da su djelo učinili.