Jezik / Language:
 

Grad: Kalinovik

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 247

Samo jasno odbijanje svjedočenja povlači kaznu

Poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Savo Tepić i drugi, Marinko Bjelica i drugi, te Predrag Milisavljević i drugi. U rubrici Fokus govorimo o zakonskim propisima koji regulišu pitanja u vezi odbijanja svjedočenja pred sudovima u BiH, ili u slučajevima kada svjedoci pred sudom izbjegavaju osgovore.  

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 231

Osveta sinova

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Marinko Bjelica i drugi, Edin Džeko, te Ivan Zelenika i drugi.

U rubrici Fokus govorimo o zločinima počinjenim na području Hadžića, gdje se još uvijek traga za 90 osoba nestalih tokom rata.

 

Radio Justice sedmični magazin - Epizoda 229

Rekli da su pobili ljude

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Aleksandar Cvetković, Marinko Bjelica i drugi, te Zemir Kovačević.

U rubrici Fokus, glavni haški tužilac, Serge Brammertz, između ostalog  govori o očekivanjima u preostalim predmetima Tribunala, te ističe nezadovoljstvo zbog rada Državnog tužilaštva na prebačenim predmetima ratnih zločina.

Radio Justice dnevni izvještaj: Početak suđenja za zločine u Kalinoviku 3. aprila

Početak suđenja za zločine u Kalinoviku 3. aprila

Suđenje Marinku i Zoranu Bjelici, te Novici Tripkoviću, optuženima za zločine počinjene na području Kalinovika, počet će 3. aprila čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi.

Radio Justice nedjeljni magazin: Epizoda 207

Iskazi svjedoka u utrci za pravdom

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Milan Perić i drugi, Aleksandar Cvetković, Fikret Planininčić i drugi.

U rubrici Fokus prenosimo stavove i mišljenja pravnih stručnjaka o sve češćem korištenju iskaza umrlih svjedoka na suđenjima za ratne zločine pred sudovima u BiH i njihovoj vrijednosti kao dokaznog sredstva.

Radio Justice nedjeljni magazin: Epizoda 204

Silovanje u “haotičnom stanju”

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Savo Babić, Zoran Dragičević, te Milan Perić i drugi. U rubrici Fokus govorimo o tome zašto Sud Bosne i Hercegovine i dalje uskraćuje informacije sa suđenja za ratne zločine, te šta o tome misle udruženja žrtava, pravnici i novinari.

Radio Justice dnevni izvještaj: Mladić: Pružena ruka generala

Mladić: Pružena ruka generala

Dvojica preživjelih Bošnjaka opisala su u nastavku suđenju Ratku Mladiću masovna ubistva koja su srpske snage počinile u ljeto 1992. godine u opštinama Kalinovik i Ključ.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 132

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Bundalo i ostali, Zelenika i ostali, Silos, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus donosimo detalje iz sporazuma o priznanju krivice Raseme Handanović.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 131

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Zoran Marjanović, Veselin Vlahović, i Bundalo i ostali. U rubrici fokus govorimo o svakodnevnim maltretiranjima koje su se dešavala u logoru Dretelj.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 129

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Perić i ostali, Željko Ivanović, Veselin Vlahović, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo reakcije nakon izmjena Pravilnika o pristupu informacijama Suda BiH.

Radio Justice dnevni izvještaj: Potvrđena prvostepena presuda Slavku Laloviću

Potvrđena prvostepena presuda Slavku Laloviću

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu Slavku Laloviću, kojom je osuđen na pet godina zatvora za zločine u Kalinoviku.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 127

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Perić i ostali, Nihad Bojadžić, Goran Saraić, i Radovan Karadžić. U rubrici Fokus donosimo analizu o Protokolu o saradnji tužilaštava BiH i Srbije.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 126

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Monika Ilić, Jević i ostali, i Radovan karadžić. U rubrici Fokus donosimo završne rijeći odbrane u predmetu Perić i ostali.


Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 125

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Perić i ostali, Veselin Vlahović, Planinčić i ostali, te Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo priču o zloćinima koji su se desili u selu Oborci kod Donjeg Vakufa.