Jezik / Language:
 

Grad: Kalesija

8 April 2014

Trle ponovno oslobođen

Kantonalni sud u Tuzli oslobodio je Hajrudina Trlu, optuženog za ratni zločin počinjen u aprilu 1993. godine na području općine Kalesija.

27 Decembar 2013

Ukinuta presuda za zločin u Kalesiji

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu kojom je Hajrudin Trle oslobođen optužbi za ratni zločin počinjen na Banj brdu (općina Kalesija), te naredio ponovno suđenje.
30 Maj 2013

Ukop 11 žrtava u Kalesiji

Na šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji (općina Kalesija) u subotu, 1. juna, bit će klanjana dženaza i obavljen ukop 11 ubijenih Bošnjaka, stradalih u periodu od 1992. do 1995. godine na području općine Zvornik.

23 Maj 2013

Hajrudin Trle oslobođen krivice za ratni zločin

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Tuzli izreklo je oslobađajuću presudu Hajrudinu Trli za ratni zločin počinjen na Banj brdu (općina Kalesija).

26 Mart 2013

Zarobljenici nisu maltretirani u Smolući

U nastavku suđenja za zločin protiv zarobljenika u selu Smoluća (općina Kalesija), osam svjedoka Odbrane izjavili su je da je prema zarobljenim pripadnicima Teritorijalne odbrane (TO) iz Tinje (općina Srebrenik), postupano prema pravilima i da nisu čuli da ih je bilo ko tukao i povrijeđivao.

11 Januar 2013

Lokalno pravosuđe – Tuzla: Dvije optužnice za ratne zločine

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) u protekloj godini podiglo je dvije optužnice za ratne zločine počinjene u selu Smoluća i na području općine Kalesija.
10 Januar 2013

Lokalno pravosuđe – Tuzla: Nepoznavanje optuženog

U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Tuzli, dvojica svjedoka Optužbe nisu mogla potvrditi da je optuženi Hajrudin Trle ubio Dragu Stevanovića na području Kalesije 1993. godine.
3 Oktobar 2012

Lokalno pravosuđe – Tuzla: Optužen Hajrudin Trle

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Hajrudina Trle za zločine protiv ratnih zarobljenika počinjene 1993. godine na području Kalesije.
19 Juni 2007

Janković: Oslobađajuća presuda

Nakon skoro četiri mjeseca suđenja Zoranu Jankoviću, Sudsko vijeće je zaključilo da nisu čuli dokaze koji bi ih uvjerili u njegovu krivicu, te da postoje sumnje u vezi sa identitetom optuženog.
18 Juni 2007

Janković: Izricanje presude 19. juna

Iznošenjem završnih riječi obiju strana okončan je postupak protiv Zorana Jankovića, a izricanje presude je zakazano za 19. juni.
13 Juni 2007

Janković: Višestruki alibi

Dodatni svjedoci Odbrane na suđenju Zoranu Jankoviću dali alibi optuženom za zločine u Zvorniku.
26 April 2007

Janković: Pogled koji se ne zaboravlja

Svjedoci Tužilaštva prepoznali optuženog Zorana Jankovića u sudnici.
26 April 2007

Janković: Svjedoci o događajima u selu Snagovo

U nastavku suđenja Zoranu Jankoviću svjedoci Tužilaštva govorili su o događajima u selu Snagovo tokom aprila 1992. godine, te strijeljanju civila u mjestu Rašidov Han.
14 Mart 2007

Janković: Početak suđenja 26. marta

Krajem marta počet će prvo suđenje pred Sudom BiH za zločine počinjene nad civilima na području općine Zvornik.
24 Novembar 2006

Zoran Janković se izjasnio da nije kriv

Zoran Janković je negirao krivicu po optužnici za ratni zločin podignutoj pred Sudom BiH.