Jezik / Language:
 

Grad: Kalesija

22 Juli 2016

Maksimović: Predmet ustupljen Srbiji

Sud BiH ustupio je pravosuđu Srbije krivično gonjenje Dragana Maksimovića, optuženog za zločine počinjene na području Kalesije.


30 Maj 2016

Intenzivirane ekshumacije i identifikacije žrtava

Institut za nestale osobe BiH intenzivirao je proces traženja, ekshumacija i identifikacija žrtava s područja Srebrenice, Zvornika i Hercegovine.

12 Februar 2016

Ubistva u Jelovom Brdu

Svjedokinja Tužilaštva Tuzlanskog kantona ispričala je kako su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) u junu 1992. upali u njihovo selo Jelovo Brdo (općina Kalesija) i pucali na muslimansko stanovništvo.

24 Decembar 2015

Počelo suđenje Miodragu Trifkoviću

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima pred Kantonalnim sudom u Tuzli počelo je suđenje Miodragu Trifkoviću za zločin počinjen na području Kalesije u junu 1992. godine.
24 Decembar 2015

Prekid postupka protiv Marjanovića

Nakon što je vještakinja zaključila da Predrag Marjanović nije zdravstveno sposoban da prati suđenje, Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini je do daljnjeg prekinulo postupak.

12 Novembar 2015

Odgođen početak suđenja Predragu Marjanoviću

U Okružnom sudu u Bijeljini je odgođen početak suđenja Predragu Marjanoviću za zločin počinjen u mjestu Caparde (općina Kalesija). Suđenje je odgođeno zbog bolesti tužioca.

16 Oktobar 2015

Odgođen početak suđenja za zločin u Kalesiji

Kantonalni sud u Tuzli odgodio je početak suđenja Miodragu Trifkoviću, optuženom za zločin počinjen u Kalesiji.

1 Septembar 2015

Odgođen početak suđenja za zločin u Kalesiji

U Kantonalnom sudu u Tuzli odgođen je početak suđenja Miodragu Trifkoviću za zločin počinjen u Kalesiji.

30 Mart 2015

Optuženi nije došao na izjašnjenje o krivnji

Dragan Maksimović, optužen za zločine počinjene na području Kalesije u ljeto 1992. godine, nije se pojavio na izjašnjenju o krivnji pred Sudom BiH.

20 Februar 2015

Marjanović prebačen u Bijeljinu

Sud BiH donio je rješenje kojim se predmet Predraga Marjanovića, optuženog za zločin počinjen 1992. u mjestu Caparde, prenosi na nadležni Okružni sud u Bijeljini.

14 Januar 2015

Potvrđena optužnica protiv Predraga Marjanovića

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Predraga Marjanovića za zločin počinjen 1992. u mjestu Caparde (tadašnja općina Kalesija). 

17 Oktobar 2014

Trle oslobođen krivice

Vrhovni sud Federacije BiH oslobodio je Hajrudina Trleta optužbi za ratni zločin počinjen na području Kalesije.

16 Oktobar 2014

U petak presuda Hajrudinu Trletu

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) izreći će u petak, 17. oktobra, presudu Hajrudinu Trletu, optuženom za zločin protiv ratnih zarobljenika počinjen na području Kalesije.

10 Septembar 2014

Ukinuta oslobađajuća presuda Hajrudinu Trletu

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je presudu kojom je Hajrudin Trle oslobođen krivice za ratni zločin počinjen na području Kalesije, te mu odredio novo suđenje. 

7 Juli 2014

Optužnica za zločine kod Kalesije

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Maksimovića zbog sumnje da je 1992. godine počinio zločin protiv civilnog bošnjačkog stanovništva u mjestu Caparde kod Kalesije.