Jezik / Language:
 

Grad: Kakanj

13 Juni 2014

Odlučujuće ili iskonstruisane izjave ključnih svjedoka

Tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo da Fadil Dajić i Vahid Hadrović budu osuđeni za zločin u Kaknju počinjen u junu 1993. godine, dok su Odbrane zatražile oslobađajuću presudu.

27 Maj 2014

Vještak Odbrane protiv zaključaka tužioca

Saslušanjem vještaka balističke struke i iznošenjem materijalnih dokaza Odbrane, pred Kantonalnim sudom u Zenici okončan je dokazni postupak na suđenju Fadilu Dajiću i Vahidu Hadroviću za zločine počinjene u Kaknju.

16 Maj 2014

Crepulja optužen za zločin u Kaknju

Kantonalni sud u Zenici je potvrdio optužnicu protiv Ive Crepulje koja ga tereti za zločin počinjen 1993. u Kaknju.

13 Maj 2014

Hadrović optužuje svjedoke za lažne izjave

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Kaknju, optuženi Vahid Hadrović je pred Kantonalnim sudom u Zenici kao lažne okarakterisao izjave svjedoka koji ga terete za ubistvo srpskog civila. 

16 April 2014

Policajcima nepoznat počinilac ubistva

U nastavku suđenja Fadilu Dajiću i Vahidu Hadroviću za zločine počinjene u Kaknju, svjedoci Odbrane drugoptuženog su izjavili da im nije poznato ko je ubio Sekulu Poletana.

8 April 2014

Nisu ih tukli u pritvoru

U nastavku suđenja Jasminu Šehagiću za zločine počinjene u Kaknju, svjedoci Odbrane izjavili su pred Kantonalnim sudom u Zenici kako nisu čuli da je optuženi zlostavljao zatočenike u staroj direkciji rudnika. 

1 April 2014

Bez saznanja o ubistvu Poletana

U nastavku suđenja Fadilu Dajiću i Vahidu Hadroviću, trojica svjedoka Odbrane su kazala da im nije poznato ko je ubio Sekulu Poletana 1993. godine u selu Plandište (općina Kakanj).

17 Mart 2014

Nenadležni za zatočenički objekat

Zatočenički objekat u direkciji rudnika u Kaknju nije bio u nadležnosti Općinskog štaba odbrane ovog grada, izjavili su svjedoci Odbrane u nastavku suđenja Jasminu Šehagiću pred Kantonalnim sudom u Zenici.

6 Mart 2014

Dokumentacija o ubistvu iz 1993.

Iznošenjem materijalnih dokaza Optužbe, pred Kantonalnim sudom u Zenici nastavljeno je suđenje Fadilu Dajiću i Vahidu Hadroviću za zločin počinjen u Kaknju.

20 Februar 2014

Šehagić bio stražar, ne upravnik

Svjedoci Odbrane na suđenju Jasminu Šehagiću kazali su da optuženi kao čuvar nije mogao narediti privođenje ili oslobađanje zatvorenika iz pritvora u Kaknju.

14 Februar 2014

Leš pokriven dekom u Plandištu

U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Zenici, svjedok Optužbe je kazao da je u junu 1993. godine vidio tijelo ubijenog Sekule Poletana, te da mu je rečeno kako ga je ubio čovjek s nadimkom Dedo.

4 Februar 2014

Nikog nije maltretirao

U nastavku suđenja Jasminu Šehagiću za zločine počinjene u Kaknju, svjedok Odbrane Marijan Petrović izjavio je pred Kantonalnim sudom u Zenici da za vrijeme njegovog “boravka u pritvoru” optuženi nije nikoga maltretirao, niti je čuo da su drugi za njega govorili nešto ružno.

20 Januar 2014

Udaranje i ubistvo civila u Kaknju

U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Zenici, svjedok Optužbe je rekao da je u Kaknju 1993. godine vidio kako optuženi Vahid Hadrović udara jednog civila, kojeg je potom drugooptuženi Fadil Dajić zvani Dedo ubio.

9 Januar 2014

Korektno ponašanje optuženog

U nastavku suđenja Jasminu Šehagiću za zločine počinjene u Kaknju, svjedoci Odbrane izjavili su pred Kantonalnim sudom u Zenici da nisu čuli da se optuženi nekorektno ponašao prema zatočenim Hrvatima.

23 Decembar 2013

Vruća puška u ruci optuženog

Pred Kantonalnim sudom u Zenici, u nastavku suđenja Fadilu Dajiću zvanom Dedo i Vahidu Hadroviću za zločin počinjen u Kaknju, svjedoci Tužilaštva prisjetili su se kako je tokom pregleda terena ubijen civil.