Jezik / Language:
 

Grad: Kakanj

18 Maj 2016

Zatraženo vještačenje optuženog Dajića

Kantonalni sud u Zenici naložio je ponovno vještačenje zdravstvenog stanja optuženog Fadila Dajića, optuženog za zločin počinjen u Kaknju.

15 April 2016

Šehagić oslobođen optužbi za zločine u Kaknju

Kantonalni sud u Zenici oslobodio je Jasmina Šehagića optužbi za zločin protiv civila i ratnih zarobljenika počinjen u Kaknju 1993. godine.

12 April 2016

Ništa bitno nije utvrđeno

Odbrana Jasmina Šehagića ocijenila je u završnoj riječi pred Kantonalnim sudom u Zenici da Tužilaštvo nije uspjelo dokazati odgovornost optuženog.

21 Mart 2016

Zatražena osuđujuća presuda za Šehagića

Kantonalno tužilaštvo u Zenici zatražilo je u završnoj riječi da Jasmin Šehagić bude proglašen krivim za zločine počinjene u Kaknju.

16 Mart 2016

Hadrović osuđen na deset godina zatvora

Kantonalni sud u Zenici je nakon obnovljenog suđenja osudio Vahida Hadrovića na deset godina zatvora za zločine u Kaknju.

14 Mart 2016

Hadrović: Mogu svakome pogledati u lice

Iznošenjem završnih riječi u Kantonalnom sudu u Zenici završen je dokazni postupak na obnovljenom suđenju Vahidu Hadroviću za zločin počinjen u Kaknju. Izricanje presude zakazano je za 16. mart.

3 Mart 2016

Novi materijalni dokazi

Pred Kantonalnim sudom u Zenici, Odbrana optuženog Jasmina Šehagića predložila je nekoliko novih materijalnih dokaza, nakon čega je zatražena odgoda suđenja.

22 Februar 2016

Materijalni dokazi na suđenju Hadroviću

Obnovljeno suđenje Vahidu Hadroviću za zločine počinjene na području Kaknja nastavljeno je pred Kantonalnim sudom u Zenici ulaganjem materijalnih dokaza Tužilaštva.

4 Februar 2016

Svjedoci bez saznanja o maltretiranju

U nastavku suđenja Jasminu Šehagiću za zločine počinjene na području Kaknja, svjedok Odbrane je rekao da tokom boravka u staroj rudničkoj direkciji nije maltretiran.

1 Februar 2016

Počelo obnovljeno suđenje bivšem policajcu

Pred Kantonalnim sudom u Zenici počelo je obnovljeno suđenje Vahidu Hadroviću za zločin počinjen u Kaknju.

18 Januar 2016

Potraga za arhivom

U nastavku suđenja Jasminu Šehagiću za zločine počinjene na području Kaknja, Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici je prihvatilo prijedlog Odbrane da bude pozvan svjedok u vezi sa arhivom o zatočenicima u rudniku.

16 Novembar 2015

Nisu čuli za maltretiranja u pritvoru

U nastavku suđenja Jasminu Šehagiću za zločine počinjene na području Kaknja, svjedoci Odbrane su izjavili da nisu imali saznanja o maltretiranju u zatočeničkom objektu čiji je upravnik bio optuženi.

12 Oktobar 2015

Naloženo vještačenje Fadila Dajića

Kantonalni sud u Zenici je, zbog bolesti prvooptuženog, odgodio početak obnovljenog suđenja Fadilu Dajiću i Vahidu Hadroviću za zločine počinjene u Kaknju.

8 Oktobar 2015

Novi sudija na suđenju Šehagiću

Kantonalni sud u Zenici odgodio je nastavak suđenja Jasminu Šehagiću za zločine počinjene u Kaknju zbog promjene u sastavu Sudskog vijeća.

21 Septembar 2015

Naređeno privođenje Ive Crepulje

Kantonalni sud u Zenici naredio je privođenje Ive Crepulje, optuženog za zločine počinjene u Kaknju, nakon što nije došao na suđenje.