Jezik / Language:
 

Grad: Istočno Sarajevo

26 Februar 2010

Lalović i Škiljević: Razmjena za bure nafte

Bruno Mrnjavac, bivši zatvorenik iz Kule, kao svjedok Odbrane Soniboja Škiljevića ispričao je kako je na zahtjev drugooptuženog razmijenjen za bure nafte u augustu 1994. godine.
24 Februar 2010

Lalović i Škiljević: Ranjeni zatvorenici

Svjedok Odbrane Soniboja Škiljevića je rekao da su zatvorenici iz Kazneno-popravnog doma (KPD) Kula pomagali pri radovima na dalekovodu Foča – Sarajevo, te da je prisustvovao ranjavanju petorice zatvorenika u novembru 1993. godine.
28 Januar 2010

Lalović i Škiljević: U Kuli nije bilo maltretiranja

U nastavku svjedočenja optuženi Radoje Lalović je kazao da nije znao gdje su obavljali radove zatvorenici koje je odvodila vojska iz Kazneno-popravnog doma Kula.
27 Januar 2010

Lalović i Škiljević: Dijetalna hrana u Kuli

Svjedočeći u svoju korist, Radoje Lalović je kazao da je Kazneno-popravni dom (KPD) Kula preuzeo u augustu 1992. godine, te da su im zatvorenici nesrpske nacionalnosti predati kao “ratni zarobljenici”.
17 Decembar 2009

Lalović i Škiljević: Stimulacija za rad

Milimir Gutić, zajednički svjedok Odbranâ optuženih za zločin u Kuli, rekao je da su pritvorenici nesrpske nacionalnosti radili na poljoprivrednom dobru Ekonomija, te da su hranu koja je tu proizvedena jeli svi u Kazneno-popravnom domu.

6 Novembar 2009

Lalović i Škiljević: Hladnjača za zatvorenike

Pet svjedoka Odbranâ govorilo o dešavanjima na Kuli, gdje su bile zatvorene osobe nesrpske nacionalnosti.
15 Oktobar 2009

Lalović i Škiljević: Preko optuženog na obavljanje radova

Vlado Vasiljević, koji je radio na Ekonomiji u Kazneno-popravnom domu “Butmir” na Kuli, ispričao da su pritvoreni Bošnjaci dolazili da obavljaju radove “nakon kontakta” sa optuženim Radojem Lalovićem. 
1 Oktobar 2009

Lalović i Škiljević: Privremeni poslovi

Bivši radnik obezbjeđenja na Kuli tvrdi da ne zna da li su policija i uprava tog kazneno-popravnog doma zajedno djelovale u maju 1992. godine. 
24 Septembar 2009

Lalović i Škiljević: Evidentiranje pritvorenih

Bivši pripadnik policije tvrdi da su na Kuli evidentirali samo manje grupe ljudi nesrpske nacionalnosti koje su pritvarane. 
10 Septembar 2009

Lalović i Škiljević: Posao na Kuli

Svjedokinja Odbrane ispričala kako je na Kuli, nakon što je bila pritvorena, našla posao. 
27 August 2009

Lalović i Škiljević: Bivši zatvorenik i upravnik

Svjedok Odbrane, predratni zatvorenik zatvora na Kuli, tvrdi da su ratni zatočenici radili fizičke poslove 1992. godine.
21 August 2009

Lalović i Škiljević: Glasine o postavljanju upravnika

Dvojica svjedoka Odbrane koji su 1992. godine boravili na Kuli nisu mogli potvrditi koju funkciju je imao Radoje Lalović, ali su rekli da se "pričalo" kako će postati upravnik. 
9 Juli 2009

Lalović i Škiljević: Završen dokazni postupak Tužilaštva BiH

Nakon što je uloženo nekoliko materijalnih dokaza, završen dokazni postupak Tužilaštva na suđenju Radoju Laloviću i Soniboju Škiljeviću. 
25 Juni 2009

Lalović i Škiljević: Odvajanje muškaraca od žena i djece

Još jedan svjedok Tužilaštva ispričao kako je kao maloljetnik bio zatočen na Kuli te prisiljen da obavlja fizičke radove. 
17 Juni 2009

Lalović i Škiljević: Premlaćivanje bez znanja upravnika

Dva bivša pripadnika Armije BiH koja su bila zatočena na Kuli tvrde da su premlaćivani i maltretirani od pripadnika policije.