Jezik / Language:
 

Grad: Istočno Sarajevo

23 August 2016

Krsmanović: Počelo suđenje za podstrekavanje na ubistvo svjedoka

Čitanjem optužnice Tužilaštva BiH počelo je suđenje Milenku Krsmanoviću, optuženom za ometanje rada pravosuđa i podstrekavanje na ubistvo.

28 Juni 2016

Potvrđena oslobađajuća presuda Luki Majstoroviću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Luka Majstorović oslobođen krivice za zločin počinjen u Kazneno-popravnom domu Kula u Istočnom Sarajevu.

23 Maj 2016

Pet ili šest optužnica za skoro dvije godine

Mali broj uposlenih tužilaca i obezbjeđenje prisustva svjedoka, ali i optuženih za ratne zločine, problemi su s kojima se suočavaju Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

1 April 2016

Podignuta optužnica zbog planiranja ubistva

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Milenka Krsmanovića, zbog sumnje da je planirao ubistvo sarajevskog advokata Muhidina Kape, kako bi ga spriječio da svjedoči protiv njega.

29 Februar 2016

Luka Majstorović ponovo oslobođen

Okružni sud u Istočnom Sarajevu oslobodio je Luku Majstorovića za zločin počinjen u Kazneno-popravnom domu Kula u Istočnom Sarajevu.

17 Februar 2016

Obnovljeno suđenje Luki Majstoroviću

Suđenje Luki Majstoroviću za zločine počinjene u zatvoru na Kuli (Istočno Sarajevo) obnovljeno je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu, nakon što je ukinuta presuda kojom je bio oslobođen optužbi.

23 Decembar 2015

Optuženi bio u Srbiji

Svjedoci Odbrane Igora Miloševića, optuženog za zločin počinjen na području Trnova, kazali su kako su čuli da je optuženi 1994. godine otišao u Srbiju i da ga nisu vidjeli do poslije rata.

21 Decembar 2015

Zarobljavanje civila

Na suđenju Milenku Krsmanoviću, optuženom za zločin počinjen na području Sokoca, svjedoci Optužbe su ispričali da je Muhidin Kapo bio u grupi civila koji su julu 1992. godine sa područja Rogatice išli preko Romanije s namjerom da stignu do Olova.

21 Septembar 2015

Ukinuta oslobađajuća presuda Majstoroviću

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu kojom je Luka Majstorović oslobođen krivice za zločin počinjen u Kazneno-popravnom domu Kula.

21 Septembar 2015

Odgođen početak suđenja Milenku Krsmanoviću

Početak suđenja Milenku Krsmanoviću odgođen je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu zbog obaveza branioca i svjedoka.

20 Juli 2015

Intervju – Senaid Ibrahimefendić: Svjedoci odbijaju svjedočiti

Senaid Ibrahimefendić, predsjednik Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pojasnio je da je najčešći problem u radu na predmetima ratnih zločina to što svjedoci odbijaju da svjedoče.

13 Maj 2015

Počelo suđenje za zločin na Grbavici

U Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je suđenje Milkanu Gojkoviću za zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica.

2 Februar 2015

Luka Majstorović oslobođen krivice

Okružni sud u Istočnom Sarajevu oslobodio je Luku Majstorovića optužbe za zločin počinjen u Kazneno-popravnom domu (KPD) Kula u Istočnom Sarajevu.

28 Januar 2015

Presuda Majstoroviću 2. februara

Okružni sud u Istočnom Sarajevu izreći će 2. februara presudu Luki Majstoroviću za zločin počinjen u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Kula u Istočnom Sarajevu.

13 Januar 2015

Završen dokazni postupak na suđenju Majstoroviću

Luka Majstorović, optuženi za zločin počinjen u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Kula u Istočnom Sarajevu, svjedočeći u svoju korist ispričao je da je u krugu Kule popisivao zarobljenike koji su dovedeni s područja Dobrinje i Kotorca.