Jezik / Language:
 

Grad: Ilidža

11 April 2012

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Nova optužnica protiv Boljaka

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je još jednu optužnicu protiv Ranka Boljaka, koja ga tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Ilidža tokom 1993. godine.
6 April 2012

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Duško Đajić negirao krivicu

Duško Đajić je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu negirao krivicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Ilidža u novembru 1995. godine.
20 Mart 2012

Lokalno pravosuđe – Boljak: Premlaćivanje pred školom

U nastavku suđenja Ranku Boljaku, svjedok Optužbe kazao je da ga je ispred Šumarske škole na Ilidži tukla osoba po nadimku “Bato” za koju misli da je optuženi Boljak.
16 Mart 2012

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Produžen pritvor Dušku Đajiću

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca Dušku Đajiću, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Ilidža u novembru 1995. godine.
22 Novembar 2011

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Produžen pritvor Ranku Boljaku

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor Ranku Boljaku, optuženom za zločine protiv civilnog stanovništva u Sarajevu.
17 Novembar 2011

Lokalno pravosuđe – Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Ranka Boljaka

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ranka Boljaka, kojom se tereti za zločine protiv civilnog stanovništva u Sarajevu.
21 Oktobar 2011

Lokalno pravosuđe: Određen pritvor Ranku Boljaku

Kantonalni sud u Sarajevu je, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, odredio pritvor Ranku Boljaku, koji se sumnjiči za zločin počinjen u Sarajevu.
21 Oktobar 2011

Lokalno pravosuđe: Zatražen pritvor za Ranka Boljaka

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je da se odredi pritvor Ranku Boljaku, koji se sumnjiči da je počinio zločin protiv civilnog stanovništva na području Sarajeva.
31 Maj 2011

Karadžić: Politika prvaka stranke

Nakon više od dva mjeseca pauze, suđenje Radovanu Karadžiću nastavljeno je saslušanjem Radomira Kezunovića, koji je rekao da su 1992. godine pripadnici Srpske demokratske stranke (SDS) na općinskom nivou dobijali naredbe od Glavnog odbora stranke.
21 Mart 2011

Karadžić: Funkcioneri u rovu

U nastavku svjedočenja na suđenju Radovanu Karadžiću, bivši predsjednik Srpske općine Ilidža kazao je da vlasti na tom području nisu vršile organizovano iseljavanje bošnjačkog stanovništva.
18 Mart 2011

Karadžić: Razgovori o podjeli grada

Na suđenju Radovanu Karadžiću, bivšem predsjedniku Republike Srpske, Tužilaštvo u Haagu nastavilo je sa ispitivanjem Neđeljka Prstojevića, koji je tokom svjedočenja govorio o stanju u ratnoj opštini Ilidža.

16 Februar 2011

Karadžić: Zločini paravojnih formacija

U nastavku svjedočenja na suđenju Radovanu Karadžiću, nekadašnji načelnik policije u Hadžićima kazao je kako je tokom 1992. godine vidio “paravojne formacije” koje su činile zločine nad bošnjačkim stanovništvom.
17 Januar 2007

Mandić: Odvođenje i zlostavljanje zatočenika

Svjedoci Tužilaštva su govorili o maltretiranju i odvođenju zatvorenika iz Kazneno popravnog doma u Foči, za čije postojanje i rad se pred Sudom BiH tereti Momčilo Mandić.