Jezik / Language:
 

Grad: Heliodrom

17 August 2016

Puljić: Nastavak ulaganja materijalnih dokaza Tužilaštva

Na suđenju Miletu Puljiću, optuženom za zločine počinjene na području Mostara, Državno tužilaštvo nastavilo je sa ulaganjem materijalnih dokaza, od kojih je 128 nespornih Odbrani ušlo u sudski spis.

9 Septembar 2015

Između dvije vatre

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Tužilaštva govorili su o pogibijama i ranjavanju zatočenika koji su 13. avgusta 1993. dovedeni na prinudne radove u Šantićevu ulicu.

26 August 2015

Zatvorenici kao potrošni materijal

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Državnog tužilaštva ispričali su kako su prilikom odvođenja na prinudne radove u Šantićevu ulicu zatvorenici bili premlaćivani, ranjavani i ubijani.

8 Juli 2015

Logoraši između dvije vatre

U nastavku suđenja Miletu Puljiću, optuženom za zločine počinjene na području Mostara, svjedoci Državnog tužilaštva su ispričali kako su logoraši ginuli i bili ranjavani na prinudnim radovima.

1 April 2015

Igra brojevima ili ljudskom sudbinom

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje Miletu Puljiću, optuženom za zločine počinjene 1993. i 1994. godine na području Mostara.

21 Januar 2015

Puljić negirao krivnju

Mile Puljić, optužen za zločin počinjen na području Mostara, negirao je krivnju pred Sudom BiH.

2 Septembar 2011

Raspisana potjernica za Veliborom Bogdanovićem

Na zahtjev Državnog suda, raspisana je međunarodna potjernica za Veliborom Bogdanovićem, nepravomoćno osuđenim na šest godina zatvora za zločine nad civilima počinjene 1993. u Mostaru, potvrđeno je iz ove institucije.
8 Juli 2011

Bogdanović: Zločin bez dvojbe

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Sudskog vijeća da Veliboru Bogdanoviću, optuženom za ratni zločin počinjen u Mostaru, izrekne osuđujuću presudu.

10 Maj 2011

Bogdanović: Davanje alibija

U nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Mostaru, svjedok Odbrane pokušao je dati alibi optuženom Veliboru Bogdanoviću, tvrdeći da u maju 1993. godine nije bio na mjestu počinjenja djela.

2 Februar 2011

Bogdanović: Puška uperena u čelo

Svjedok Tužilaštva BiH prepoznao je optuženog Velibora Bogdanovića kao osobu koja je u maju 1993. godine, s još pet nepoznatih vojnika, ušla u njegov stan u Mostaru, nakon čega mu je supruga silovana, a on odveden u logor Heliodrom.
10 Mart 2008

Radić i ostali: Optužujuće izjave

Zaštićene svjedokinje Tužilaštva u izjavama navodile da su ih optuženi silovali tokom boravka u logoru Vojno
28 Novembar 2007

Radić i ostali: Bivši logoraši prepoznali optužene

Dva svjedoka Tužilaštva govorila su o učešću Dragana Šunjića u okrutnim premlaćivanjima zatočenih Bošnjaka u zatvoru Vojno.
29 Oktobar 2007

Radić i ostali: Generalno čišćenje Mostara

Svjedok Tužilaštva govorio je o svakodnevnim odvođenjima zatočenih muškaraca iz zatvora Vojno na prinudne radove.
4 Maj 2006

ICTY: Tuta i Štela 38 godina u zatvoru

Skoro tri godine nakon što je uložena žalba na prvostepenu presudu Mladenu Naletiliću Tuti i Vinku Martinoviću Šteli, Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je presude na 20 odnosno 18 godina zatvorske kazne