Jezik / Language:
 

Grad: Gornji Vakuf

10 Juni 2016

Plivanje na suhom

Pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku, svjedok Mirko Franjić je ispričao kako je u ljeto 1992. godine, po povratku u Gornji Vakuf s ratišta u Hrvatskoj, zarobljen i proveden u bazen kod jednog ugostiteljskog objekta.

6 Maj 2016

Ukinuta šestogodišnja kazna Iliji Đogatoviću

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je šestogodišnju kaznu Iliji Đogatoviću za zločine počinjene 1992. na području Donjeg Vakufa.

29 April 2016

Oslobođen Milorad Topić

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Novom Travniku, Milorad Topić je oslobođen optužbe da je počinio ratni zločin na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

28 April 2016

Sutra presuda za zločin u Gornjem Vakufu

U Kantonalnom sudu u Novom Travniku je za sutra, 29. aprila, zakazano izricanje presude Miloradu Topiću, optuženom za ratni zločin počinjen 1993. godine u Gornjem Vakufu – Uskoplju.

22 April 2016

Počelo suđenje Suadu Ramiću

Čitanjem optužnice pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku počelo je suđenje Suadu Ramiću, optuženom za zločine počinjene nad civilima na području Gornjeg Vakufa.

31 Mart 2016

Modrice na glavi

Na suđenju Miloradu Topiću za zločin počinjen u Gornjem Vakufu – Uskoplju, svjedoci su govorili kako su na Sulejmanu Duratbegoviću zvanom Sema vidjeli modrice po glavi.

3 Mart 2016

Počelo suđenje Miloradu Topiću

Pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku počelo je suđenje Miloradu Topiću zvanom Čiča, bivšem pripadniku Hrvatskog vijeća obrane (HVO) optuženom za zločine nad civilima na području općine Gornji Vakuf.

4 Februar 2016

Preispitivanje odluke njemačkog suda u Prijićevom slučaju

Odbrana Hanefije Prijića, osuđenog za ratni zločin počinjen u BiH, obratila se Evropskom sudu za ljudska prava, zatraživši da se ispita odluka njemačkog suda za njegovo izručenje Italiji.

25 Decembar 2015

Predmet “Ramić” prebačen u Novi Travnik

Državni sud je predmet Suada Ramića, optuženog za zločin počinjen na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja, prebacio na daljnje procesuiranje u Kantonalni sud u Novom Travniku.
5 Novembar 2015

Sud u Novom Travniku ponovo se proglasio nenadležnim

Kantonalni sud Novi Travnik se uoči planiranog početka suđenja oglasio nenadležnim za postupak protiv Milorada Topića, optuženog za zločine počinjene u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

25 Septembar 2015

Potvrđena optužnica protiv Ramića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Suada Ramića zbog zločina protiv civilnog stanovništva 1992. godine na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

26 August 2015

Podignuta optužnica protiv Suada Ramića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Suada Ramića zvanog Bubu zbog zločina protiv civila počinjenog 1992. godine na području općine Gornji Vakuf – Uskoplje.
22 Maj 2015

Milorad Topić negirao krivicu

Nekadašnji pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Bugojno, Milorad Topić je pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku negirao krivicu za zločine počinjene tokom 1993. godine na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

13 Februar 2015

Potvrđena optužnica protiv Kusture

Sud BiH je danas saopćio da je optužnicu protiv Perice Kusture za zločine počinjene u Gornjem Vakufu potvrdio u julu prošle godine.