Jezik / Language:
 

Grad: Goražde

13 Novembar 2014

Bez informacija o ubistvima u zatvorima

Svjedok Odbrane Špiro Pereula negirao je na haškom procesu protiv Ratka Mladića da je 1992. i 1993. znao da su zarobljeni Muslimani ubijani u srpskim zatvorima, iako je bio član komisije Republike Srpske za razmjenu zarobljenika.

10 Novembar 2014

Neostvarena jedina želja

Svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako je 25. maja 1992. godine u selu Rodića Brdo (općina Višegrad) vidjela osobu koju su drugi oslovljavali nadimkom “Goraždak”, a u sudnici ju je prepoznala kao optuženog.

6 Novembar 2014

Prijetnje svjedocima bez istraga

Iako se svjedoci žale na prijetnje koje im se upućuju, a nerijetko su to razlozi Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenima za ratne zločine, još uvijek ne postoji nijedna optužnica za takva djela.

3 Novembar 2014

Povremeni boravak u Užicu

Na suđenju Draganu Šekariću za zločine počinjene na području Goražda i Višegrada, svjedok Odbrane je ispričao da je optuženi tokom 1992. i 1993. godine povremeno boravio u Užicu (Srbija).

27 Oktobar 2014

Svjedokinja živjela u Dušću

Svjedok Odbrane na suđenju Draganu Šekariću kazao je da je zaštićena svjedokinja S-2 prije rata živjela u mjestu Dušće (općina Višegrad), u baraci u blizini zgrade u kojoj on živi.

24 Oktobar 2014

Potvrđena optužnica za zločine u Goraždu

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Adžema, Omera Uglješe, Senada Halilovića i Sulje Karkelje za zločine nad ratnim zarobljenicima počinjene u Goraždu tokom 1992. godine.
20 Oktobar 2014

Optuženi ranjen u petu

Svjedok Odbrane na suđenju Draganu Šekariću je potvrdio da je optuženi bio pripadnik Goraždanske i Višegradske brigade Vojske Republike Srpske (VRS). 

7 Oktobar 2014

Šekariću određen pritvor

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Draganu Šekariću, optuženom za zločine počinjene u Goraždu i Višegradu, jer je prekršio mjere zabrane.

6 Oktobar 2014

Zatražen pritvor za Šekarića zbog prijetnji svjedocima

Državno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora Draganu Šekariću, optuženom za zločine počinjene u Goraždu i Višegradu, zbog prijetnji zaštićenim svjedocima.
6 Oktobar 2014

Suđenje Šekariću iza zatvorenih vrata

Suđenje Draganu Šekariću, optuženom za zločine počinjene u Višegradu i Goraždu, nastavljeno je saslušanjem zaštićenog svjedoka Državnog tužilaštva na sjednici zatvorenoj za javnost.
22 Septembar 2014

Privedena zaštićena svjedokinja

U nastavku suđenja Draganu Šekariću za zločine počinjene u Goraždu i Višegradu, vještak medicinske struke Ibrahim Gavrankapetanović je kazao da je svjedokinja S-2 sposobna svjedočiti.
15 Septembar 2014

Problemi s posljednjim svjedocima Tužilaštva

Suđenje Draganu Šekariću za zločine počinjene u Goraždu i Višegradu je odgođeno jer se nije pojavila zaštićena svjedokinja, koja je Sudu BiH dostavila medicinsku dokumentaciju o svom zdravstvenom stanju. 

8 Septembar 2014

Svjedok kažnjen sa 20.000 KM

Sud BiH kaznio je sa 20.000 KM svjedoka Tužilaštva BiH koji nije htio da svjedoči na suđenju za zločin počinjen u Goraždu i Višegradu.

5 Septembar 2014

Suđenje odgođeno zbog nedolaska svjedokinje

Suđenje Draganu Šekariću za zločine počinjene u Goraždu i Višegradu je odgođeno jer se zaštićena svjedokinja S-2 nije pojavila.

18 August 2014

Suđenje Šekariću zatvoreno za javnost

Na suđenju Draganu Šekariću za zločine počinjene u Goraždu i Višegradu, zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva zatražio je da iskaz dâ bez prisustva javnosti.