Jezik / Language:
 

Grad: Goražde

10 Mart 2016

Vještačenje potpisa optuženih

Na suđenju za zločin počinjen na području Goražda, vještak grafolog je na zahtjev Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu iznio nalaz u vezi sa potpisima optuženih na određenoj dokumentaciji.

25 Februar 2016

Početak suđenja za zločin u Goraždu 24. marta

Početak suđenja Ibri Merkezu, Predragu Boguniću i Ešefu Huriću za ratni zločin počinjen nad civilima srpske nacionalnosti u Goraždu, zakazan je za 24. mart.

18 Februar 2016

Zarobljavanje na Trovrhu

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu izjavio je kako je čuo da je jedan broj ljudi zarobljen 1992. godine u rejonu Trovrha.

8 Februar 2016

Potvrđena optužnica protiv Ahmeda Sejdića

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Ahmeta Sejdića za zločin počinjen protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na području općina Rudo, Višegrad i Goražde.

5 Februar 2016

Tri predmeta prebačena na niže sudove

Sud BiH prebacio je na niže sudove tri predmeta – za zločine počinjene na području Skender Vakufa, Goražda i Sanskog Mosta.

21 Januar 2016

Leševi kod Lađeve stijene

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je kazao da su 1992. godine kružile priče da su na lokalitetu Lađeva stijena pronađeni leševi, te da se pretpostavljalo da se radi o osobama srpske nacionalnosti.

11 Januar 2016

Potvrđena optužnica za zločine u Goraždu

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Ibre Merkeza, Predraga Bogunića i Ešefa Hurića za zločine počinjene nad civilima srpske nacionalnosti na području Goražda.

5 Januar 2016

Šekariću povećana kazna na 17 godina

Apelaciono vijeće Suda BiH povećalo je kaznu Draganu Šekariću osudivši ga na 17 godina zatvora za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. u Višegradu.

30 Decembar 2015

Podignuta optužnica za maltretiranje dva zarobljenika

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Asima Muratovića i Ćazima Ajanovića za zločin protiv ratnih zarobljenika počinjen na području Goražda.

30 Decembar 2015

Podignuta optužnica protiv Ahmeta Sejdića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ahmeta Sejdića za zločine počinjene nad civilima i ratnim zarobljenicima na području općina Rudo, Višegrad i Goražde.

28 Decembar 2015

Podignuta optužnica za zločine u Goraždu

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Ibre Merkeza, Predraga Bogunića i Ešefa Hurića za zločine počinjene nad civilima srpske nacionalnosti na području Goražda.

23 Decembar 2015

Tuča u policijskoj stanici

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je izjavio kako je u policijskoj stanici u Goraždu čuo da su tučene osobe dovedene sa Trovrha.

10 Decembar 2015

Slušala premlaćivanje zarobljenika

Svjedokinja Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je rekla da je čula premlaćivanje zatočenika koji su dovedeni sa Trovrha u policijsku stanicu u Goraždu.

1 Decembar 2015

Sjekirom po glavi

Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice i Foče, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da je vidio kako optuženi Emir Drakovac siječe glavu jednom čovjeku u selu Vratsalići (općina Rogatica).

26 Novembar 2015

“Udari, Boško, sina”

Tri svjedoka Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji su bili zatvoreni u policijskoj stanici u Goraždu, prisjetili su se kada je dovedena grupa zarobljenika sa Trovrha (općina Goražde) i kako su ih tukli.