Jezik / Language:
 

Grad: Glamoč

4 Mart 2016

Predmet protiv Sekule Babića prebačen u Livno

Državni sud prebacio je postupak protiv Sekule Babića, optuženog za zločine počinjene u Glamoču, na daljnje procesuiranje Kantonalnom sudu u Livnu.

8 Januar 2016

Potvrđena optužnica za zločine u Glamoču

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Sekule Babića zbog ratnog zločina počinjenog nad civilnim stanovništvom na području općine Glamoč.

4 Decembar 2015

Podignuta optužnica za zločine na području Glamoča

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Sekule Babića zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Glamoč.

10 Septembar 2015

Uhapšen osumnjičeni za zločine u Glamoču

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) Sekulu Babića zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim u Glamoču.

13 Maj 2013

U Livnu uređuju prostoriju za zaštićene svjedoke

Kantonalni sud u Livnu će tijekom svibnja i lipnja 2013. godine prestati s procesuiranjem krivičnih predmeta zbog uređenja prostorija za zaštićene svjedoke i dvorane za suđenje, gdje bi se trebali procesuirati i predmeti ratnih zločina.

22 Juni 2012

Lokalno pravosuđe – Trivunović: Oslobađajuća presuda

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) oslobodio je Ranka Trivunovića optužbi za zločin protiv ratnih zarobljenika počinjen na području Glamoča.
19 April 2012

Lokalno pravosuđe – Trivunović: Mahinalno ispalio hitac

Optužba i Odbrana zatražili su od Vrhovnog suda Federacije (FBiH) da ukine presudu Kantonalnog suda u Livnu kojom je Ranko Trivunović osuđen na pet godina zatvora za ratni zločin počinjen na području Glamoča.
2 August 2011

Lokalno pravosuđe – Trivunović: Ukinuta prvostepena presuda

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Livnu kojom je Ranko Trivunović nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, te predmet vratio na ponovno suđenje.
21 Januar 2010

Nada i sumnja u procesuiranje ratnih zločina

Pravosudne institucije u Livanjskom kantonu najavljuju promjene koje bi trebale ubrzati proces suočavanja s prošlošću, ali predstavnici žrtava sumnjaju u zadovoljenje pravde.