Jezik / Language:
 

Grad: Foča

6 Septembar 2016

Šišić i ostali: Neprohodan put u Kukavice

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Rogatici i Foči, optuženi Muhamed Šišić je negirao da je u augustu 1992. učestvovao u bilo kakvim aktivnostima u selu Kukavice.

5 Septembar 2016

Dostić: Tužilaštvo zatražilo osuđujuću presudu

Državno tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo da Krsto Dostić bude proglašen krivim i kažnjen za silovanje na području Foče.

16 August 2016

Šišić i ostali: Negirao navode zaštićenog svjedoka

Svjedok Odbrane Muhameda Šišića i Emira Drakovca izjavio je da 27. avgusta 1992. godine nije bio na lokalitetu Brčigovo (općina Rogatica), kako je to naveo zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH u svom iskazu.

12 Juli 2016

Šišić i ostali: Nemoguć prolaz do Brčigova

Prvi svjedoci Odbrane na suđenju za zločine počinjene u Rogatici i Foči kazali su da u ljeto 1992. godine niko nije mogao sa lokaliteta Pokrivenika doći u selo Brčigovo, jer su između bili položaji srpske vojske.

4 Juli 2016

Dostić tvrdi da ne poznaje oštećenu

Svjedočeći u svoju korist, Krsto Dostić je negirao da je silovao S-1 te istakao da je spreman ići na detektor laži.

28 Juni 2016

Suđenje za zločine u Rogatici i Foči formalno počelo iznova

Suđenje četvorici optuženih za zločine počinjene na području Rogatice i Foče formalno je počelo iznova pred Sudom BiH.

6 Juni 2016

Oštećena se osjeća manje vrijednom zbog silovanja

Na suđenju za zločine počinjene na području Foče, vještak Tužilaštva Bosne i Hercegovine zaključio je kako su oštećenoj S1 umanjene životne sposobnosti, te kako pati od trajne promjene ličnosti i depresije zbog silovanja 1992. godine.

26 April 2016

Svjedočit će optuženi Šišić i Drakovac

Muhamed Šišić i Emir Drakovac, optuženi za zločine počinjene na području Rogatice i Foče, svjedočit će u svoju korist, rečeno je na statusnoj konferenciji na kojoj su Odbrane iznijele plan izvođenja dokaza.

25 April 2016

Čula za silovanje trudnice

Na suđenju za zločine počinjene na području Foče, svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala da je čula za silovanje trudnice u naselju Aladža.

18 April 2016

Žalba na presudu Fundupu

Državno tužilaštvo zatražilo je od Apelacionog vijeća Suda BiH da ukine oslobađajuću presudu te obnovi postupak protiv Radomana Fundupa, optuženog za zločine počinjene u Foči. Odbrana je zatražila da oslobađajuća presuda bude potvrđena.

5 April 2016

Tužilaštvo završilo izvođenje dokaza

Tužilaštvo BiH je na suđenju za zločine počinjene na području Foče i Rogatice uložilo oko 80 materijalnih dokaza, čime je završilo dokazni postupak.

4 April 2016

Optuženi je trudnu silovao

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Foče, oštećena je ispričala da ju je optuženi Krsto Dostić silovao.

29 Mart 2016

Ranijim iskazima svjedok skidao odgovornost sa sebe

Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice i Foče, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH kazao je da je u istrazi davao različite izjave kako bi “skidao odgovornost sa sebe”.

8 Mart 2016

Svjedok slabog sjećanja

Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice i Foče, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH kazao je kako nije vidio da je optuženi Muhamed Šišić pucao u gume autobusa u kojem su bili civili u Kukavicama, ali da pretpostavlja da jeste.

7 Mart 2016

Žene spominjale komšije Dostiće

Prvi svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za zločine počinjene na području Foče izjavio je kako je čuo da je zaštićena svjedokinja seksualno zlostavljana.