Jezik / Language:
 

Grad: Foča

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 269

Brak kao drugi logor

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima Ratko Mladić, Željko Jukić. Muhamed Šišić i drugi, te Radoman Fundup. U Fokusu govorimo o žrtvama seksualnog nasilja u ratu koji su nerijetko i u miru bile izložene nasilju u porodici.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 265

Krvavi snijeg na Alipašinom Polju

U ovosedmičnoj emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić,Slavko Savić, Radoman Fundup, te Muhamed Šišić i drugi. U Fokusu podsjećamo na ubistva šestoro djece u januaru 1994. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Radio Justice dnevni izvještaj: Suđenje za zločine u Rogatici i Foči počinje 21. novembra

Suđenje za zločine u Rogatici i Foči počinje 21. novembra

Suđenje četvorici bivših pripadnika Armije BiH (ABiH), optuženih za zločine počinjene na području Rogatice i Foče tokom 1992. godine, počeće 21. novembra čitanjem optužnice, iznošenjem uvodnih riječi, te saslušavanjem prvog svjedoka Tužilaštva BiH.

Haška hronika: Propaganda o umiranju od gladi

Propaganda o umiranju od gladi

Protekle sedmice na suđenju Ratku Mladiću, svjedok Odbrane je kazao da su humanitarnim konvojima tokom rata dovoženi municija i hrana za Armiju BiH, te da su neki od međunarodnih vojnih posmatrača vršili izviđanje položaja srpskih snaga.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 253

Neophodno otkriti identitet zaštićenog svjedoka

Poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Predrag Milisavljević i drugi, Goran Sarić, te Hariz Habibović. U Fokusu govorimo o tome kako zaštićeni svjedoci, koji namjeravaju  podnijeli tužbu za naknadu štete, moraju otkriti identitet.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 252

Povećan broj optužnica za ratni zločin

Poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Marijan Brnjić i drugi, Goran Vujović i drugi, te Goran Popović. U Fokusu govorimo povećanom broju optužnica za ratne zločine podignutih pred Sudom BiH.

Radio Justice: Haška hronika - Epizoda 42

Objekti za mučenje i silovanje žena

Potresno svjedočenje žene koja je u ljeto i jesen 1992. bila žrtva seksualnog nasilja u rukama srpskih vojnika i policajaca u Foči, obilježilo je proteklu sedmicu na suđenju tadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću u Haagu.

Radio Justice nedjeljni magazin: Epizoda 201

Svjedoku rečeno da živ neće iz logora

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Dragomir Soldat i drugi, Ivan Zelenika i drugi, te Nisvet Gasal i drugi. U rubrici Fokus govorimo o početku primjene odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu  kojom je utvrđeno da je Sud BiH pogrešno primjenio krivični zakon na suđenjima Abduladhimu Maktoufu i Goranu Damjanoviću.

Radio Justice: Haška hronika - Epizoda 33

Rat uzrokovao iseljavanja

U ovom izdanju Haške hronike poslušajte izvještaje sa suđenja Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću optuženima za genocid i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 189

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Željko Ivanović, Jasko Gazdić i Ostoja Stanišić.U rubrici Fokus objavljujemo intervju koji je za naš magazin dao glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz.

Radio Justice: Haška hronika - Epizoda 20

Zdravlje preče od sudske obaveze

U ovom izdanju Haške hronike poslušajte izvještaj o izjašnjenju o krivici generala Vojske Republike Srspek Radislava Krstića pred Haškim tribunalom. Naš dopisnik i ove sedmice pratio je suđenje Radovanu Karadžiću optuženom za genocid i druge zločine počinjene u BiH.

Radio Justice: Haška hronika

Varanje u primjeni sporazuma o demilitarizaciji

U ovom izdanju Haške hronike poslušajte najnovije vijesti sa suđenja Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću sa Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Radio Justice nedjeljni magazin

Episoda 166

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Veselin Vlahović, Memić i ostali, Bašić i Šijak, i Radovan Stanković. U rubrici Fokus objavljujemo analizu o odluci Suda BiH o anonimizaciji sudskih dokumenata, odluka kao i ostalog informativnog materijala.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 158

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Mlađenović i Živković, Edin Džeko, i Goran Sarić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o zločinima Jaska Gazdića nad nemoćnim i nezaštićenim ženama.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 151

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Dražen Mikulić, Jasko Gazdić, Veselin Vlahović kao i priču o zločinima počinjenim u logoru Dretelj kod Čapljine.