Jezik / Language:
 

Grad: Drvar

27 Decembar 2010

Lokalno pravosuđe: Potraga za pravdom i istinom

Posljednjih 18 godina mještani Ljutočke doline (općina Bihać) neumorno tragaju za istinom o zločinima počinjenim na tom području, te se nadaju da će pravosudni organi uskoro procesuirati odgovorne za smrt njihovih najmilijih.
11 Novembar 2010

Dronjak: Prosuta krv

Na suđenju za zločine počinjene na području Drvara, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je devet mjeseci bio zatočen u logoru “Kamenica”, gdje ga je jednom pretukao “upravnik Ratko Dronjak”.
9 Novembar 2010

Lokalno pravosuđe: Otvaranje novih masovnih grobnica

Institut za nestale osobe (INO) BiH nastavlja sa čišćenjem jame u kojoj se kriju posmrtni ostaci žrtava iz Kamenice, te najavljuje otvaranje novih masovnih grobnica na području Krajine.
2 Septembar 2010

Dronjak i Rodić: Složen i stresan proces

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Državnog tužilaštva i Odbranâ, počelo je suđenje Ratku Dronjku i Draganu Rodiću za zločine počinjene u zatočeničkim objektima u Drvaru.

19 August 2010

Dragan Rodić pred priznanjem krivice

Odbrana Dragana Rodića, koji je s Ratkom Dronjkom optužen za zločine u Drvaru, dostavila je Tužilaštvu BiH prijedlog sporazuma o priznanju krivice optuženog.

18 Juni 2010

Produžen pritvor optuženima za zločine u Drvaru i Čajniču

Sud BiH je produžio pritvor petorici optuženih za zločine počinjene na području Drvara i Čajniča.
16 April 2010

Dronjak i Rodić: Krunski svjedok

Državno tužilaštvo zatražilo je da Sud BiH produži za tri mjeseca pritvor Ratku Dronjku i Draganu Rodiću, osumnjičenima za zločine počinjene na području Drvara, čemu su se usprotivile njihove Odbrane.
19 Februar 2010

Zatraženo produženje pritvora osumnjičenim iz Drvara

Tužilaštvo BiH zatražilo je da Državni sud produži pritvor Ratku Dronjku i Draganu Rodiću, zbog sumnje da su sudjelovali u zločinima u logoru Kamenica (općina Drvar), dok su Odbrane predložile izricanje mjera zabrane.
21 Januar 2010

Uhapšeni osumnjičeni za zločine u Drvaru

Ratko Dronjak i Dragan Rodić uhapšeni su po nalogu Tužilaštva BiH, zbog sumnje da su učestvovali u zločinima na području općine Drvar.
21 Januar 2010

Nada i sumnja u procesuiranje ratnih zločina

Pravosudne institucije u Livanjskom kantonu najavljuju promjene koje bi trebale ubrzati proces suočavanja s prošlošću, ali predstavnici žrtava sumnjaju u zadovoljenje pravde.