Jezik / Language:
 

Grad: Drvar

29 Septembar 2011

Dronjak: Ubijanje u Kamenici

Dva svjedoka Tužilaštva BiH govorila su o odvođenju njihovih najbližih u logor Kamenica (općina Drvar) koji se nisu vratili, a za što je optužen Ratko Dronjak.
2 Septembar 2011

Dronjak: Ubistvo brata

Na suđenju za zločine u Drvaru, svjedok Državnog tužilaštva kazao je da je njegov brat ubijen u blizini logora Kamenica kod Drvara nakon što ga je tražio upravnik tog logora.
25 August 2011

Dronjak: Ubistvo jedinog sina

Svjedok Državnog tužilaštva kazao je na suđenju za zločine u Drvaru da je ljut na optuženog Ratka Dronjka jer mu je “lično” ubio jedinog sina.
15 Juli 2011

Dronjak: Plan nastavka suđenja

Na statusnoj konferenciji u sklopu suđenja Ratku Dronjku, optuženom za zločine u Drvaru, Tužilaštvo BiH je najavilo kako bi dokazni postupak trebao biti okončan u oktobru ove godine.

14 Juli 2011

Dronjak: Bratove kosti i košulja

Na suđenju za zločin počinjen u Drvaru, svjedokinja Tužilaštva BiH kazala je da njen brat nije preživio zatočenje u logoru Kamenica, gdje je, prema optužnici, upravnik bio optuženi Ratko Dronjak.

8 Juli 2011

Dronjak: Pritvarani ugledniji ljudi

Na suđenju za zločine počinjene na području Drvara, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je optuženi Ratko Dronjak bio upravnik u logoru Kamenica, gdje su, prema njegovim saznanjima, pojedini stražari maltretirali ratne zarobljenike.
1 Juli 2011

Dronjak: Pakao u Kamenici

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Drvara, svjedok Tužilaštva BiH je potvrdio da je optuženi Ratko Dronjak bio upravnik u logoru Kamenica, te da je odveo jednog zatvorenika, koji se više nije vratio.

17 Juni 2011

Smanjenje troškova u Sudu BiH

U cilju smanjenja troškova koje smatra “nepotrebnim”, Državni sud je pooštrio kriterije na osnovu kojih se odlučuje koliko će branilaca činiti odbranu optuženih za ratne zločine.
17 Juni 2011

Dronjak: Šamari upravnika

Na suđenju za zločine u Drvaru, nekadašnji stražar u logoru Kamenica rekao je da je Ratko Dronjak kao upravnik tog logora bio “prestrog”, te da je volio galamiti i udarati zarobljenike.
27 Maj 2011

Dronjak: Mučna razmjena

Na suđenju za zločine na području Drvara, nekadašnji predsjednik Komisije za razmjenu ratnih zarobljenika u Petom korpusu Armije BiH (ABiH) kazao je da su ratni zarobljenici iz logora Kamenica na razmjene dolazili “u lošem stanju”.
12 Maj 2011

Dronjak: Udarac iz revolta

Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju Ratku Dronjku, optuženom za zločine počinjene na području Drvara, ispričao je kako ga je optuženi jednom udario u lice.
21 April 2011

Dronjak: Upravnikov doček

Na suđenju za zločine u Drvaru, svjedok Tužilaštva BiH je kazao kako je optuženog Ratka Dronjka viđao u različitim objektima gdje su, kako je objasnio, zatočenici “često premlaćivani” i nekoliko njih ubijeno.
14 April 2011

Dronjak: Najkobniji četvrtak

Bivši zatvorenik “logora Kamenica” kraj Drvara kao svjedok Tužilaštva BiH prisjetio se čestih premlaćivanja u tom objektu, te lažnih obećanja “upravnika Ratka Dronjka” da će maltretiranja prestati.
17 Mart 2011

Dronjak: Nemogući uslovi u logoru

Bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane govorili su o teškim uslovima u logoru Kamenica u Drvaru, gdje je, prema navodima optužnice, upravnik bio Ratko Dronjak.
10 Mart 2011

Dronjak: Batine u svakoj prilici

Na suđenju za zločine u Drvaru svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je tokom njegovog zatočeništva najmanje pet ljudi umrlo u logoru Kamenica, na čijem je čelu, kako tvrdi, bio optuženi Ratko Dronjak.