Jezik / Language:
 

Grad: Donji Vakuf

30 Juni 2016

Razoružavanje na zajedničkom punktu

Svjedoci Odbrane Suada Ramića govorili su pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku o razoružavanju na zajedničkom punktu 20. juna 1992. godine u Gornjem Vakufu.

20 Juni 2016

Đogatoviću ponovo šest godina zatvora

Kantonalni sud u Novom Travniku je nakon obnovljenog suđenja osudio Iliju Đogatovića na šest godina zatvora za zločin počinjen u Donjem Vakufu.

15 Juni 2016

Ponovljeno suđenje Iliji Đogatoviću

Pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku danas je ponovljen postupak protiv Ilije Đogatovića nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo presudu kojom je bio osuđen na šest godina zatvora za zločin počinjen 1992. na području Donjeg Vakufa.

17 Februar 2016

Zatraženo ukidanje presude Iliji Đogatoviću

Odbrana Ilije Đogatovića zatražila je od Vrhovnog suda FBiH oslobađanje optuženog ili ukidanje prvostepene presude kojom je osuđen na šest godina zatvora za zločine počinjene na području Donjeg Vakufa. Tužilaštvo je predložilo da se žalba odbije i potvrdi prvostepena presuda.

19 Januar 2015

Iliji Đogatoviću šest godina za zločin protiv civila

Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Iliju Đogatovića na šest godina zatvora za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Donjem Vakufu.

12 Januar 2015

Presuda Đogatoviću 19. januara

Kantonalni sud u Novom Travniku zakazao je izricanje presude Iliji Đogatoviću, bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske (VRS) koji je optužen za zločine počinjene u Donjem Vakufu, za ponedjeljak, 19. januar.

8 Decembar 2014

Đogatović nije bio na smjeni

U nastavku suđenja Iliji Đogatoviću za zločine počinjene nad civilima u Donjem Vakufu, svjedok Odbrane je rekao da optuženi nije bio na smjeni kada je ubijen Sulejman Šutković.

14 Novembar 2014

Smrtonosne rane glave

U nastavku suđenja Iliji Đogatoviću, sudski vještak medicinske struke Hamza Žujo je rekao da je pregledom ekshumiranog tijela utvrdio da je Sulejman Šutković stradao od rana zadobijenih u glavu i karličnu kost.

25 Juni 2014

Određen prtivor bivšem pripadniku VRS-a

Kantonalni sud u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor šezdesetdvogodišnjem I.Đ. iz Bijeljine, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio zločin na području Donjeg Vakufa.

11 April 2014

Nisu pronađene žrtve u Oborcima

Na lokalitetu Oborci kod Donjeg Vakufa nakon dvodnevnog iskopavanja nisu pronađeni ostaci žrtava iz proteklog rata.

27 Mart 2014

Pronađena masovna grobnica u Oborcima

U selu Oborci, nedaleko od Donjeg Vakufa, pronađena ja masovna grobnica u kojoj bi se mogli nalaziti posmrtni ostaci do 150 osoba bošnjačke nacionalnosti, potvrđeno je u Institutu za nestale BiH.

12 Novembar 2013

Ekshumirani posmrtni ostaci pet osoba, među njima i dijete

Na lokalitetu pravoslavnog groblja Biokovine kod Jajca počela ekshumacija tijela civila i pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS). Ekshumaciju obavlja Institut za nestale osobe BiH.

14 Mart 2013

Presuda Stanišiću i Župljaninu 27. marta

Haški tribunal izreći će u srijedu, 27. marta, presudu Mići Stanišiću i Stojanu Župljaninu, optuženima za progon i druge zločine nad nesrpskim stanovništvom.

30 Januar 2013

Zelenika i ostali: Udarac palicom

Na suđenju bivšim pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), svjedokinja Tužilaštva BiH kazala je da ju je, po dovođenju u Vojnu ambulantu u Mostaru 1992. godine, Ivan Zelenika udario palicom.
5 Decembar 2012

Zelenika i ostali: Inicijator maltretiranja

Na suđenju bivšim pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), svjedok Tužilaštva BiH je rekao kako su on i njegov otac 1992. godine bili tučeni u Dretelju.