Jezik / Language:
 

Grad: Doboj

19 Novembar 2015

Brestovac tvrdi da nema veze s ubistvima

Svjedočeći u svoju korist pred Okružnim sudom u Doboju, Vojislav Brestovac je negirao da je učestvovao u ubistvu civila u dobojskom naselju Miljkovac.

17 Novembar 2015

Optuženi na punktovima

Na suđenju Vojislavu Brestovcu pred Okružnim sudom u Doboju, svjedok Odbrane je izjavio da mu Petra Aldobašić nikada nije rekla da je optuženi bio među osobama koje su ubile njenog supruga Muharema.

27 Oktobar 2015

Zapaljena kuća rođaka

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu za zločin počinjen u Doboju, svjedok Optužbe je rekao da je u noći ubistva svojih rođaka Muharema, Muhameda i Ismete Aldobašić čuo pucnjeve i vidio kako gori kuća.

15 Septembar 2015

Povrede glave na žrtvama

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu za zločine počinjene u Doboju, vještakinja sudske medicine je kazala da je na posmrtnim ostacima Ismete, Muhameda i Muharema Aldobašića utvrdila povrede glave.

11 Septembar 2015

Ubistvo Aldobašića

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Doboja, svjedoci su se prisjetili noći kada su u naselju Miljkovac ubijeni civili.

9 Septembar 2015

Saznanja o stradanju oca

U nastavku suđenja Vojislavu Brestovcu pred Okružnim sudom u Doboju, svjedokinja Optužbe je kazala da su njen otac, amidža i tetka ubijeni 1992. godine u Miljkovcu.

8 Septembar 2015

Ubistva ispred kuće

Pred Okružnim sudom u Doboju počelo je suđenje Vojislavu Brestovcu, optuženom za ubistvo civila u dobojskom naselju Miljkovac.

17 August 2015

Koverte koje mijenjaju život

Tri supruge osuđenika za silovanje počinjeno u ratu kažu da im se život “okrenuo naopačke” kada su na vrata stigle koverte u kojima su bile optužnice protiv njihovih muževa. Ipak, nikad nisu posumnjale u svoje muževe i ostale su uz njih.

2 Juni 2015

Ninkoviću dvije godine zatvora

Okružni sud u Doboju osudio je Branislava Ninkovića na dvije godine zatvora zbog zločina počinjenih nad civilima u dobojskom Okružnom zatvoru.

27 Maj 2015

Presuda Branislavu Ninkoviću 2. juna

Nakon što su Tužilaštvo i Odbrana iznijeli završne riječi, Okružni sud u Doboju zakazao je za utorak, 2. juna, izricanje presude Branislavu Ninkoviću, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Doboju.

11 Maj 2015

Završen dokazni postupak Odbrane

Na suđenju Branislavu Ninkoviću, optuženom za ratni zločin počinjen u Doboju, završen je dokazni postupak Odbrane.

28 April 2015

Markoviću smanjena kazna

Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je Miodraga Markovića na šest godina zatvora zbog zločina počinjenih na području Doboja.

28 April 2015

Suđenje Brestovcu počinje u septembru

Okružni sud u Doboju zakazao je početak suđenja Vojislavu Brestovcu za ubistva civila za 8. septembar.

14 April 2015

Stražari nisu mogli spriječiti ulaske

Tokom svjedočenja u vlastitu korist, optuženi za ratne zločine počinjene nad civilima u Okružnom zatvoru u Doboju Branislav Ninković je rekao da nikad nije zlostavljao zatvorenike.

9 April 2015

Odmjeravanje kazne nakon ukidanja presude

U obnovljenom postupku protiv Miodraga Markovića pred Sudom BiH, Odbrana je zatražila smanjenje kazne, dok je Tužilaštvo istaklo da mu je za zločin počinjen na području Doboja već bila izrečena blaža kazna.