Jezik / Language:
 

Grad: Doboj

5 April 2016

Počelo suđenje bivšem članu Predsjedništva BiH

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje četvorici optuženih za zločine počinjene nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom na području Doboja i Teslića.

22 Mart 2016

Suđenje za zločine u Doboju i Tesliću počinje 5. aprila

Suđenje četvorici optuženih za zločine počinjene u Doboju i Tesliću počet će 5. aprila, dogovoreno je na statusnoj konferenciji.

21 Mart 2016

Za dokazivanje zločina u Doboju i Tesliću 214 svjedoka

Na suđenju četvorici optuženih za zločine počinjene na području Doboja i Teslića, Tužilaštvo BiH planira saslušati 214 svjedoka.

9 Mart 2016

Odgođeno suđenje Ninkoviću

Zbog bolesti člana Sudskog vijeća odgođen je nastavak suđenja Branislavu Ninkoviću za zločine počinjene u Okružnom zatvoru u Doboju.

2 Mart 2016

Maltretiranje pritvorenika u Doboju

U nastavku suđenja Branislavu Ninkoviću za zločine počinjene u Okružnom zatvoru u Doboju, svjedok Vojin Lukić je ispričao da su naoružani pripadnici različitih formacija ulazili i maltretirali pritvorene osobe.

17 Februar 2016

Udarci u zatvoru

Na suđenju za zločine počinjene u Doboju, svjedok Fadil Ahmić je rekao da je 1992. godine čuo kako Branislav Ninković udara Jozu Matanovića u Okružnom zatvoru u Doboju.

4 Februar 2016

Karagić optužen za zločin u Doboju

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Slobodana Karagića za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Doboja.

21 Januar 2016

Potvrđena optužnica za zločine u Doboju i Tesliću

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv četiri osobe za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom na području Doboja i Teslića.

31 Decembar 2015

Podignuta optužnica za zločine u Tesliću i Doboju

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe za zločine počinjene nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom na području Doboja i Teslića.

30 Decembar 2015

Podignuta optužnica protiv Slobodana Karagića

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Slobodana Karagića zvanog Karaga, zbog sumnje da je 1992. godine počinio zločin protiv čovječnosti na području Doboja i Teslića.

29 Decembar 2015

Svjedoci Odbrane na obnovljenom suđenju

Pred Okružnim sudom u Doboju počelo je ponovljeno suđenje Branislavu Ninkoviću za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

28 Decembar 2015

Uhapšen Slobodan Karagić

Zbog sumnje da je 1992. godine učestvovao u zločinima počinjenim na području Doboja i Teslića, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsila je Slobodana Karagića zvanog Karaga.

4 Decembar 2015

Obnovljeno suđenje Ninkoviću počinje u decembru

Ponovljeno suđenje bivšem stražaru u Okružnom zatvoru u Doboju Branislavu Ninkoviću počet će 29. decembra pred Okružnim sudom u ovom gradu.

27 Novembar 2015

Brestovac oslobođen krivice

Okružni sud u Doboju oslobodio je Vojislava Brestovca krivice za zločine počinjene nad civilima u tom gradu.

23 Novembar 2015

Krajem sedmice presuda Brestovcu

Okružni sud u Doboju će 27. novembra izreći presudu Vojislavu Brestovcu, optuženom za ratni zločin počinjen nad civilima u tom gradu.