Jezik / Language:
 

Grad: Doboj

23 Oktobar 2014

Povrede zarobljenika u Okružnom zatvoru

U nastavku suđenja Branislavu Ninkoviću, vještak Optužbe je kazao da je u knjizi ljekarskih pregleda Okružnog zatvora u Doboju kod zatvorenika zabilježen veliki broj povreda.

2 Oktobar 2014

Tužilaštvo se žali na puštanje devetorice osumnjičenih

Tužilaštvo BiH najavilo je žalbu na odluku o puštanju iz pritvora Andrije Bjeloševića i još osam osumnjičenih za zločine počinjene na području Doboja i Teslića. 
29 Septembar 2014

Zatraženo produženje pritvora devetorici osumnjičenih

Državno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora devetorici osumnjičenih za zločine počinjene u Doboju i Tesliću. Odbrane ovaj prijedlog smatraju neosnovanim te su predložile mjere zabrane.

25 Septembar 2014

Počelo suđenje za silovanje u Doboju

Pred Okružnim sudom u Doboju počelo je suđenje bivšem policajcu Branku Milanoviću, optuženom za silovanje.

12 Septembar 2014

Udaranja i nestanci zatočenika

U nastavku suđenja Branislavu Ninkoviću za zločin nad civilnim stanovništvom, svjedoci Tužilaštva su govorili o premlaćivanju, ubistvima i nestanku zatočenika u Okružnom zatvoru u Doboju.

11 Septembar 2014

Premlaćivanje nasmrt zatočenika u Doboju

U nastavku suđenja Branislavu Ninkoviću za ratni zločin nad civilnim stanovništvom počinjen u Doboju, svjedoci Tužilaštva su govorili o premlaćivanju i smrti zatočenika Marka Kikića i Joze Matanovića u Okružnom zatvoru, te odvođenju grupe zatvorenika koji do danas nisu pronađeni.

4 Septembar 2014

Odgođeno suđenje Ninkoviću

Zbog bolesti optuženog, odgođen je nastavak suđenja Branislavu Ninkoviću, bivšem stražaru u Okružnom zatvoru u Doboju.

3 Septembar 2014

Određen pritvor trinaestorici osumnjičenih

Državni sud odredio je jednomjesečni pritvor za trinaestoricu osumnjičenih za zločine počinjene u Doboju i Tesliću.
1 Septembar 2014

Uhapšeni osumnjičeni za zločine u Doboju i Tesliću

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su 1992. godine počinile zločin protiv čovječnosti na području Doboja i Teslića.
28 August 2014

Neizvjesna sanacija štete u dobojskom sudu

Šteta koju je majska poplava napravila u zgradi pravosudnih institucija u Doboju još nije sanirana.

17 Juni 2014

Strašni stražari u dobojskom zatvoru

U nastavku suđenja Branislavu Ninkoviću, bivšem stražaru u Okružnom zatvoru u Doboju, svjedoci Tužilaštva Hasan Krdžalić i Ešef Hidić kazali su da je optuženi učestvovao u njihovom premlaćivanju.

26 Maj 2014

Poplava doprinijela pronalasku nestalih

Na obali rijeke Bosne, pored magistralnog puta M-17, radnici Elektrodistribucije su tokom raščišćavanja posljedica poplave u Doboju pronašli neutvrđeni broj skeletnih ostataka iz proteklog rata.

23 Maj 2014

Velika šteta u pravosudnim institucijama

Osim ljudskih žrtava, hiljada raseljenih lica i uništene privatne i javne imovine, posljedica poplava je i velika materijalna šteta nanesena određenom broju pravosudnih institucija u BiH, koja uključuje oštećenje spisa, dokaza i sudske arhive.
23 April 2014

Suđenje Ninkoviću počinje 9. maja

Suđenje za zločin nad civilnim stanovništvom Branislavu Ninkoviću, bivšem stražaru u Okružnom zatvoru u Doboju, počet će 9. juna, odlučeno je na statusnoj konferenciji koja je po drugi put održana pred Okružnim sudom Doboj u ovom predmetu.

23 April 2014

Milanović negirao krivicu

Bivši policajac Branko Milanović izjavio je da se ne osjeća krivim po optužnici za silovanje počinjeno na području Doboja.