Jezik / Language:
 

Grad: Doboj

6 April 2015

Još nema DNK podudaranja

Još nisu identifikovane žrtve iz grobnice koja je nakon prošlogodišnjih majskih poplava otkrivena na obali rijeke Bosne u dobojskom naselju Usora, potvrdila je glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić.

18 Mart 2015

Ninković svjedoči u svoju korist

Sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog Odbrane da Branislav Ninković, optuženi za ratne zločine počinjene nad civilima u Doboju, bude saslušan nakon provođenja svih materijalnih dokaza.

3 Mart 2015

Zločini u Doboju djelo policije i paravojski

Svjedočeći u Odbranu Ratka Mladića, bivši oficir Vojske Republike Srpske (VRS) Milivoje Simić potvrdio je da su 1992. godine u Doboju činjena zlodjela nad nesrpskim stanovništvom, ali je za to okrivio policiju i paravojske.

27 Februar 2015

Brestovac negirao krivicu

Vojislav Brestovac izjavio je danas pred Okružnim sudom u Doboju da nije kriv za ubistva civila počinjena 1992. godine na području ovog grada.

26 Februar 2015

Nemoć pred “Crvenim beretkama”

U nastavku dokaznog postupka Odbrane na suđenju Branislavu Ninkoviću, optuženom za zločin nad civilima u dobojskom zatvoru, bivši čuvari su pred Okružnim sudom u Doboju potvrdili da je bilo smrtnih slučajeva i odvođenja zatvorenika, koji se više nisu vratili.

24 Februar 2015

Bjelošević pušten iz pritvora

Sud BiH pustio je iz pritvora Andriju Bjeloševića, osumnjičenog za zločine počinjene na području Teslića i Doboja.
23 Februar 2015

Tužilaštvo traži produženje pritvora Bjeloševiću

Tužilaštvo BiH zatražilo je dodatnih 30 dana pritvora za Andriju Bjeloševića, osumnjičenog za zločin počinjen na području Teslića i Doboja.

28 Januar 2015

Desetak stražara – stotine zatvorenika

Svjedočenjem bivših stražara i upravnika zatvora u Doboju započeo je dokazni postupak Odbrane na suđenju Branislavu Ninkoviću, optuženom za zločin počinjen nad zatočenim civilnim stanovništvom.

29 Decembar 2014

Tužilaštvo završilo s dokazima na suđenju Ninkoviću

Čitanjem iskaza svjedoka Stjepana Jeleča pred Okružnim sudom u Doboju završen je dokazni postupak Tužilaštva na suđenju Branislavu Ninkoviću, optuženom za zločin počinjen nad civilnim stanovništvom u Doboju.

24 Decembar 2014

Iz predmeta “Miće” u pritvoru samo Andrija Bjelošević

Andriji Bjeloševiću, osumnjičenom za zločine u Doboju i Tesliću, produžen je pritvor za 60 dana, saopćio je Sud BiH.

23 Decembar 2014

Ukinut pritvor osumnjičenima za zločine u Doboju i Tesliću

Sud BiH ukinuo je pritvor trojici osumnjičenih za zločine počinjene na području Teslića i Doboja i odredio im mjere zabrane. 

22 Decembar 2014

Zatraženo produženje pritvora trojici osumnjičenih

Državno tužilaštvo zatražilo je da se produži pritvor Andriji Bjeloševiću, Milanu Saviću i Dušanu Kuzmanoviću, koji su osumnjičeni za zločine počinjene na području Teslića i Doboja, čemu su se Odbrane usprotivile.

17 Novembar 2014

Optužnica protiv šestorice osumnjičenih iz predmeta “Miće”

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv šest osoba iz predmeta “Miće” koje se terete za 28 ubistava počinjenih 1992. godine na području Teslića.

17 Novembar 2014

Batine u zatvoru u Doboju

U nastavku suđenja Branislavu Ninkoviću, bivšem stražaru u Okružnom zatvoru u Doboju, za zločin nad civilima, svjedok Optužbe Šaban Ibraković je rekao da ga optuženi nije tukao dok je bio zatvoren.

23 Oktobar 2014

Ponovno devetorica osumnjičenih u pritvoru

Sud BiH prihvatio je žalbu Državnog tužilaštva i ponovno odredio pritvor devetorici osumnjičenih za zločine počinjene na području Doboja i Teslića.