Jezik / Language:
 

Grad: Doboj

6 Septembar 2016

Ninković i drugi: Optuženi autoritet broj jedan u Doboju

Na suđenju za zločine počinjene na području Doboja, svjedok Državnog tužilaštva u unakrsnom ispitivanju je govorio o radu Kriznog štaba i drugih organa u Doboju.

2 Septembar 2016

Karagić: Maltretiranje Vojne policije

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Doboju, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da ga je optuženi Slobodan Karagić odveo u hangar u Usori, gdje su ga vojni policajci teško maltretirali.


23 August 2016

Ninković i ostali: Krizni štab nije položio ispit

Na suđenju za zločine počinjene na području Doboja, svjedok Državnog tužilaštva svjedočio je o pogoršavanju situacije u Doboju u maju 1992. godine i radu Kriznog štaba.

8 Juli 2016

Pretučeni u kampu “Crvenih beretki”

Na suđenju za zločine u Doboju, svjedok Tužiteljstva BiH pričao je o maltretiranju civila tokom obuke u dobojskom kampu “Crvenih beretki”.
6 Juli 2016

Ponovno suđenje Brestovcu počinje sredinom septembra

Ponovno suđenje Vojislavu Brestovcu za ratni zločin nad civilnim stanovništvom počet će 19. septembra pred Okružnim sudom u Doboju.

5 Juli 2016

Suđenje Ninkoviću i ostalim nastavlja se krajem avgusta

Nakon višemjesečne pauze, suđenje četvorici optuženih za zločine u Doboju biće nastavljeno 23. avgusta, dogovoreno je na statusnoj konferenciji.

10 Juni 2016

Obuka Crvenih beretki

Na suđenju za zločine u Doboju, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je vidio da su u kamp Crvenih beretki u blizini tog grada dovedeni civili, ali da se o njihovoj sudbini nije raspitivao.
7 Juni 2016

Bolest ili umiranje optuženih za ratne zločine

U Sudu BiH trenutno je devet predmeta ratnih zločina koji su u fazi mirovanja“, dok je protiv deset optuženih obustavljeno suđenje za ratne zločine zbog njihove smrti.

1 Juni 2016

Krivična prijava protiv bivšeg direktora Šuma Republike Srpske

Centar javne bezbjednosti u Doboju podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora preduzeća Šume Republike Srpske, Dragana Grabovca, zbog nesavjesnog poslovanja i zloupotrebe ovlaštenja.

30 Maj 2016

Smanjena kazna Branislavu Ninkoviću

Nakon obnovljenog suđenja Branislava Ninkovića Okružni sud u Doboju osudio na 15 mjeseci zatvora za zločin počinjen nad civilima.

27 Maj 2016

Karaga prošao obuku “Crvenih beretki” u Doboju

Svjedok je potvrdio da je zajedno sa optuženim za ratni zločin Slobodanom Karagićem zvanim Karaga bio na obuci “Crvenih beretki” u predgrađu Doboja, te da je sve vodio “Riki” iz Srbije.

25 Maj 2016

Presuda Ninkoviću iduće sedmice

Okružni sud u Doboju izreći će 30. maja presudu bivšem stražaru u Okružnom zatvoru u Doboju Branislavu Ninkoviću, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

13 Maj 2016

Počelo suđenje Slobodanu Karagiću

Čitanjem optužnice i uvodnom riječju Tužilaštva BiH počelo je suđenje Slobodanu Karagiću zvanom Karaga, optuženom za zločine u Doboju.

26 April 2016

Ubistva i maltretiranja na području Doboja

Na suđenju za zločine počinjene na području Doboja i Teslića, prvi svjedok Državnog tužilaštva je govorio o ubistvima i maltretiranjima u dobojskom mjestu Ševarlije i vojnom hangaru kod bolnice.

12 April 2016

Suđenje Slobodanu Karagiću počinje 13. maja

Suđenje Slobodanu Karagiću zvanom Karaga za zločine počinjene na području Doboja počinje 13. maja, dogovoreno je na statusnoj konferenciji u Sudu BiH.