Jezik / Language:
 

Grad: Derventa

26 Januar 2016

Početkom februara odluka o priznanju Lipovca

Sud BiH će 1. februara saopćiti odluku da li prihvata sporazum o priznanju krivice Damira Lipovca, optuženog za zločine počinjene na području Dervente.

14 Januar 2016

Počelo suđenje za zločine na području Dervente i Bosanskog Broda

Pred Sudom BiH počelo je suđenje Almazu Neziroviću, optuženom za ratni zločin počinjen nad srpskim civilima na području Dervente i Bosanskog Broda.

12 Januar 2016

Sporazum bez saglasnosti oštećenih

Sud BiH je odgodio razmatranje sporazuma o krivici Damira Lipovca za zločin počinjen u Derventi jer nije pribavljena saglasnost oštećenih.

22 Decembar 2015

Lipovac potpisao sporazum o priznanju krivice

Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Damir Lipovac potpisao je sporazum kojim je priznao krivicu za zločine počinjene 1992. na području Dervente.
11 Decembar 2015

Suđenje za zločine u Derventi počinje 22. decembra

Pred Sudom BiH će u utorak, 22. decembra, početi suđenje Damiru Lipovcu, optuženom za zločine počinjene 1992. godine na području Dervente.

27 Novembar 2015

Naknadno termin početka suđenja Neziroviću

Termin početka suđenja Almazu Neziroviću za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu bit će naknadno određen zbog ranije preuzetih obaveza branioca Kerima Čelika.
4 Novembar 2015

Zatražen pritvor za Lipovca

Zbog straha od bjekstva, Tužilaštvo BiH je zatražilo određivanje pritvora Damiru Lipovcu, optuženom za zločine počinjene na području Dervente koji je organima gonjenja izručen iz Holandije.

3 Novembar 2015

Izručen Damir Lipovac

Damir Lipovac, optužen za zločine počinjene na području Dervente, izručen je iz Holandije u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

2 Novembar 2015

Danas izručenje Damira Lipovca

Damir Lipovac, optužen za ratne zločine počinjene na području Dervente, danas će biti izručen iz Holandije u BiH, potvrđeno je iz Državnog tužilaštva.

23 Oktobar 2015

Potvrđena optužnica protiv Nezirovića

Sud BiH je protiv bivšeg pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Almaza Nezirovića potvrdio optužnicu za ratni zločin nad civilima počinjen na području Dervente i Bosanskog Broda.

30 Septembar 2015

Podignuta optužnica protiv Nezirovića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Almaza Nezirovića zbog ratnog zločina počinjenog na području Dervente i Bosanskog Broda.

2 Juli 2015

Almaz Nezirović izručen iz Amerike

Almaz Nezirović, osumnjičen za ratne zločine počinjene na području Dervente, izručen je BiH iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

25 Maj 2015

Ikanoviću pet i po godina zatvora

Okružni sud u Doboju osudio je bivšeg pripadnika Vučijačke brigade Vojske Republike Srpske (VRS) Slavka Ikanovića na pet i po godina zatvora za zločin počinjen nad civilima u Derventi.

21 Maj 2015

Iduće sedmice presuda Ikanoviću

Okružni sud u Doboju je izricanje presude bivšem pripadniku Vučijačke brigade Vojske Republike Srpske (VRS) Slavku Ikanoviću, optuženom za zločine nad civilima u Derventi, zakazao za ponedjeljak, 25. maj.

4 Maj 2015

Nožem pa metkom

U nastavku suđenja Slavku Ikanoviću za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Dervente, svjedokinja Jelica Kuharov izjavila je da joj je otac govorio o učešću optuženog u ubistvu njene majke.