Jezik / Language:
 

Grad: Derventa

14 Juli 2016

Nezirović: Pamti udarce bičem i palicom

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedok Tuzilaštva BiH ispričao je kako ga je više puta tukao optuženi Almaz Nezirović.

16 Juni 2016

Mokrili logorašima u čaj

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedoci Tužilaštva BiH pričali su o zarobljavanju i premlaćivanjima u logoru Rabić (općina Derventa).
19 Maj 2016

Počelo suđenje za silovanje u Derventi

Pred Okružnim sudom u Doboju počelo je suđenje Nenadu Vasiću za silovanje dvije žene u Derventi. Postupak će do kraja biti zatvoren za javnost.

19 Maj 2016

Nekorektno i siledžijsko ponašanje optuženog Nezirovića

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je gumenom palicom tukao optuženi Almaz Nezirović.

21 April 2016

Optuženi Nezirović nije došao na suđenje

Suđenje za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu odgođeno je zbog nedolaska optuženog Almaza Nezirovića.


19 April 2016

Vasić negirao krivicu

Nenad Vasić izjasnio se pred Okružnim sudom u Doboju da nije kriv za silovanje dvije žene počinjeno u Derventi tokom 1993. godine.

31 Mart 2016

Palicom po prstima

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je tukao optuženi Almaz Nezirović.

17 Mart 2016

Ispričao kako ga je Nezirović tukao pa se rukovao s njim u sudnici

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je tukao optuženi Almaz Nezirović.

10 Mart 2016

Udarci po rukama velikom palicom

Svjedok Tužilaštva BiH kazao je da ga je optuženi Almaz Nezirović udarao po prstima na rukama dok je bio zatočen u logoru Rabić (općina Derventa).

26 Februar 2016

Almazovi udarci

U nastavku suđenja Almazu Neziroviću, optuženom za zločine počinjene 1992. godine, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je optuženi tukao u logoru Rabić (općina Derventa).

18 Februar 2016

Odgođeno suđenje za zločin u Brodu i Derventi

Zbog nedolaska optuženog Almaza Nezirovića odgođeno je suđenje za zločin počinjen u Bosanskom Brodu i Derventi.

9 Februar 2016

Strah, glad i batine u Rabiću

Prvi svjedoci Državnog tužilaštva na suđenju Almazu Neziroviću su kazali da ih je optuženi tukao tokom zatočenja u logoru Rabić.
9 Februar 2016

Lipovcu sedam godina zatvora

Prihvatanjem sporazuma o priznanju krivice, Sud BiH je osudio Damira Lipovca na sedam godina zatvora zbog ubistava, nečovječnog postupanja i pljačkanja civila srpske nacionalnosti na području Dervente.

8 Februar 2016

Prihvaćen novi sporazum Lipovca

Sud BiH prihvatio je sporazum o priznanju krivice za zločine počinjene u Derventi 1992. godine, koji je Damir Lipovac sklopio sa Tužilaštvom BiH.

1 Februar 2016

Sudu malo šest godina za Lipovca

Sud BiH nije donio konačnu odluku o sporazumu o priznanju krivice optuženog Damira Lipovca sa Tužilaštvom BiH, sugerišući strankama da predlože raspon veće kazne.