Jezik / Language:
 

Grad: Cazin

2 August 2016

Isplate ratnih zločina

Petorici osuđenih za ratne zločine sudovi su odobrili da zatvorsku kaznu zamijene novčanom. Trojica osuđenika, kojima su izrečene kazne za zločine počinjene u Cazinu, Tešnju i Brčkom, već su uplatili novac i izbjegli odsluženje zatvorske kazne.

17 Maj 2016

Dževad Dulić pravosnažno oslobođen

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom je Dževad Dulić, nekadašnji pripadnik Armije BiH (ABiH), oslobođen krivice za silovanje počinjeno 1993. godine na području Cazina.

18 Mart 2016

Beganoviću godina zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Redžepa Beganovića na godinu zatvora za zločin počinjen na području Cazina i obavezao ga da oštećenoj isplati 50.000 KM.

7 Mart 2016

Zatraženo ukidanje oslobađajuće presude Dževadu Duliću

Tužilaštvo BiH zatražilo je ukidanje presude kojom je Dževad Dulić oslobođen krivice za silovanje počinjeno u decembru 1993. na području Cazina. Odbrana se usprotivila ovom prijedlogu.

24 Februar 2016

Ćehiću četiri godine zatvora

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Hasiba Ćehića na četiri godine zatvora zbog zločina počinjenih na području Cazina i Velike Kladuše.

22 Februar 2016

Završeno suđenje Hasibu Ćehiću

U završnoj riječi na suđenju Hasibu Ćehiću za zločine počinjene na području Cazina i Velike Kladuše, Kantonalno tužilaštvo u Bihaću zatražilo je osuđujuću presudu, a Odbrana oslobađanje od optužbi.

12 Januar 2016

Oslobođen Muhamed Anadolac

Nakon obnovljenog suđenja, Kantonalni sud u Bihaću oslobodio je Muhameda Anadolca optužbe za ratni zločin počinjen u Bihaću i Cazinu.

28 Decembar 2015

Safetu Kovačeviću godina zatvora

Nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Bihaću osudio je Safeta Kovačevića na godinu dana zatvora za maltretiranje ratnih zarobljenika 1995. godine.

10 Decembar 2015

Sumnje Odbrane u pristrasnost

Suđenje Hasibu Ćehiću odgođeno je nakon što je Odbrana tražila prebacivanje predmeta s Kantonalnog suda u Bihaću ili promjenu članova Sudskog vijeća.

1 Decembar 2015

Podignuta optužnica za zločin u Cazinu

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Sefera Derviševića zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Cazina.
10 Novembar 2015

Zarobljenike nije ni vidio

Optuženi Hasib Ćehić je, svjedočeći u svoju korist, izjavio da 1994. i 1995. godine nije fizički zlostavljao zarobljenike na području Cazina i Velike Kladuše.

4 Novembar 2015

Zatražena strožija kazna za Redžepa Beganovića

Optužba je zatražila da Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) izrekne Redžepu Beganoviću strožiju kaznu za zločin počinjen u Cazinu, dok je Odbrana tražila ukidanje presude ili oslobađanje od krivice.

20 Oktobar 2015

Mršavi i pretučeni saborci

U nastavku suđenja Hasibu Ćehiću za zločine počinjene na području Cazina i Velike Kladuše, dvojica svjedoka Optužbe su rekla da su im saborci pričali kako ih je optuženi tukao 1994. godine.

21 Septembar 2015

Šibanovi udarci

Na početku suđenja Hasibu Ćehiću u Kantonalnom sudu u Bihaću, dva svjedoka su ispričala kako ih je udarao Šiban, naglasivši da je jednog, uhvativši ga za vrat, počeo daviti.

21 Septembar 2015

Podignuta optužnica za zločine u Krajini

Državno tužilaštvo je protiv devetorice bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH (ABiH) podiglo optužnicu za zločine počinjene na području općina Cazin, Velika Kladuša i Bužim.