Jezik / Language:
 

Grad: Čapljina

7 Septembar 2016

Zovko i ostali: Dokazi o pripadnosti Vojnoj policiji

U nastavku suđenja za zločin počinjen na području Čapljine, Tužilaštvo je uložilo set materijalnih dokaza, kojima se većinom pokušava dokazati da je Krešo Raič bio pripadnik Vojne policije.

31 August 2016

Zovko i ostali: Dokazi o pripadnosti policiji

Na suđenju za zločine počinjene na području Čapljine, Državno tužilaštvo uložilo je set dokaza o statusu optuženih i oštećenih.

24 August 2016

Zovko i ostali: Zloupotreba položaja tužioca

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina prekinuto je saslušanje svjedoka Tužilaštva BiH, jer je njegova izjava za vrijeme istrage uzeta na nezakonit način.

15 Juli 2016

Sakoč: Ubistvo i paljenje starica u Počitelju

Na suđenju Edinu Sakoču, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva na području Čapljine, prva svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila je da su u njenoj kući ubijene dvije starice i da ih je poslije zapalio izvjesni Boban.

13 Juli 2016

Zovko i ostali: Odbrane prigovaraju da vještak nije koristio dokumente

U unakrsnom ispitivanju vještaka Tužilaštva BiH na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, Odbrane optuženih zatražile su pojašnjenje nalaza za koji smatraju da je sačinjen uglavnom od iskaza svjedoka umjesto materijalnih dokaza.

6 Juli 2016

Nestanak dokumenata iz policije u Čapljini

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, Tužiteljstvo BiH je, uz pomoć nalaza vještaka, nastojalo dokazati strukturu i komandni lanac u vojnoj i civilnoj policiji u Čapljini 1993. godine.
30 Juni 2016

U septembru početak suđenja za zločine u Čapljini

Suđenje Ivanu Mediću, Miljenku Nogolici i Tonći Rajiču za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Čapljine, počet će 9. septembra u Sudu BiH.

23 Juni 2016

Počelo suđenje Edinu Sakoču

Čitanjem optužnice i izlaganjam uvodnih riječi počelo je suđenje Edinu Sakoču, bivšem pripadniku Hrvatskog vijeća obrane (HVO), optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva na području Čapljine.

16 Juni 2016

Suđenje Sakoču počinje 23. juna

Suđenje Edinu Sakoču, nekadašnjem pripadniku Hrvatskog vijeća obrane (HVO), optuženom za ratni zločin nad civilima na području Čapljine, počet će u u četvrtak, 23. juna.
9 Juni 2016

Istraga u Osijeku o stradanjima i mučenjima u Gabeli

Pravosudni organi u Republici Hrvatskoj otvorili su istragu protiv zapovjednika logora Gabela kod Čapljine.

8 Juni 2016

U Čeljevu komandovala civilna policija

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, Tužiteljstvo BiH je uz pomoć svojih svjedoka pokušavalo dokazati ko je vojnim policajcima izdao naredbu za odlazak u akciju u selu Čeljevo u julu 1993. godine.

30 Maj 2016

Arklof zatražio zamjenu doživotne robije

Jackie Banny Arklof, koji je osuđen u Švedskoj za ratne zločine počinjene u BiH i ubistvo dva policajca, zatražio je da mu se kazna doživotnog zatvora smanji na 27 godina.

25 Maj 2016

Hapšenje majora Veledara

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH, čapljinski civilni policajci, pričali su o ranjavanju i prebacivanju zarobljenog Bošnjaka nakon akcije u selu Čeljevo u julu 1993. godine.
18 Maj 2016

Vojna policija odvela teroriste iz Čeljeva

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH, civilni i vojni policajci, pričali su o zarobljavanju Bošnjaka tokom policijske akcije u selu Čeljevo u julu 1993. godine.

11 Maj 2016

Kratki rafal u čapljinskoj noći

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH pričali su o policijskoj akciji u selu Čeljevo u julu 1993. godine.