Jezik / Language:
 

Grad: Čajniče

11 Decembar 2013

Četiri mjeseca vještačenja

Suđenje Milunu Kornjači, optuženom za zločine počinjene u Čajniču, ponovo je odgođeno jer su stranke nalaz vještaka o zdravstvenom stanju optuženog primile neposredno prije početka ročišta.

5 Decembar 2013

Uložene žalbe na presudu za zločine u Čajniču

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH, Državno tužilaštvo i Odbrana uložili su žalbe na presudu kojom je Milorad Živković osuđen na šest godina zatvora, dok su optužbe protiv Duška Tadića odbačene.
 

20 Novembar 2013

Dodatni pregledi optuženog Kornjače

Na suđenju za zločine počinjene u Čajniču, Sudsko vijeće je reklo da još nije završeno vještačenje optuženog Miluna Kornjače na okolnosti njegovog zdravlja tokom 1992. godine.

23 Oktobar 2013

Komplikacije s vještačenjem

Iznošenje nalaza i mišljenja o zdravstvenom stanju Miluna Kornjače, optuženog za zločine počinjene na području Čajniča, ponovo je odgođeno jer vještačenje još uvijek nije obavljeno.

18 Septembar 2013

Promjena vještaka

Planirano vještačenje zdravstvenog stanja Miluna Kornjače, optuženog za zločine počinjene u Čajniču, odgođeno je zbog promjene vještaka.

21 August 2013

Riječi hvale za Miluna Kornjaču

Na suđenju za zločine počinjene u Čajniču, svjedok Odbrane je rekao da je optuženi Milun Kornjača dobio čin oficira zbog zasluga u ratu.

3 Juli 2013

Milunova četa

Svjedok Odbrane na suđenju za zločine u Čajniču ispričao je kako je kao vezista na položaju prema Goraždu viđao optuženog Miluna Kornjaču.

12 Juni 2013

Optuženi Živković ne želi svjedočiti

Suđenje Milunu Kornjači, optuženom za zločine u Čajniču, odgođeno je jer Milorad Živković nije pristao svjedočiti.

29 Maj 2013

Milorad Živković kao svjedok Odbrane

Vijeće Suda BiH prihvatilo je da se kao svjedok Odbrane Miluna Kornjače, optuženog za zločine u Čajniču, na narednom suđenju sasluša Milorad Živković.

15 Maj 2013

Povratak optuženog u Čajniče

Na suđenju za zločine počinjene u Čajniču, svjedok Odbrane je rekao kako je optuženog Miluna Kornjaču vidio 19. maja 1992. godine, kada je dolazio iz pravca Pljevalja u Čajniče.

8 Maj 2013

Naknadno saznali za ubistva na Mostini

Prvi svjedok Odbrane na suđenju Milunu Kornjači, optuženom za zločine u Čajniču, rekao je da je 1992. godine po povratku iz Novog Sada, gdje je bio zajedno sa optuženim, saznao za dešavanja na Mostini.

17 April 2013

Optuženi tvrdi da nije naređivao ubistva

Optuženi Milun Kornjača, kojem se sudi za zločine u Čajniču, rekao je da nikada ni jednu odluku nije donio samostalno, niti je naredio da se neko ubije.

4 April 2013

Bez saznanja o selu Brdo

U nastavku svjedočenja, optuženi Milun Kornjača kazao je da mu nije poznato da su civili iz sela Brdo u blizini Čajniča tokom 1992. godine zatvarani u metalni kontejner na Mostini.

28 Mart 2013

Optuženi tvrdi da nije premlaćivao Bošnjake

Milun Kornjača, optužen za zločine u Čajniču, u nastavku svjedočenja u svoju korist izjavio je da nije premlaćivao Bošnjake.

14 Mart 2013

Presuda 12. aprila

Sud BiH izreći će 12. aprila presudu Miloradu Živkoviću i Dušku Tadiću, optuženima za zločine u Čajniču.