Jezik / Language:
 

Grad: Čajniče

26 August 2016

Jovanović i ostali: Zatraženo kažnjavanje optuženih za zločine u Čajniču

Na suđenju četvorici bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) optuženih za zločine na području Čajniča, Tužilaštvo BiH je u završnoj riječi zatražilo osuđujuću kaznu.


20 Maj 2016

Vijeće želi vještačenje lokacije

Na suđenju za zločine počinjene na području Čajniča, pročitan je iskaz svjedoka Obrane koji zbog lošeg zdravlja nije mogao svjedočiti pred Sudom BiH.

22 April 2016

Vještačenje posljednjeg svjedoka Odbrane

Na suđenju za zločine počinjene na području Čajniča, Sudsko vijeće je odlučilo da će biti obavljeno medicinsko vještačenje posljednjeg svjedoka Odbrane.

8 April 2016

Optuženi tvrde da su bili na liniji

Svjedočeći u svoju korist, četvorica optuženih za ratne zločine počinjene na području Čajniča izjavili su da su u vrijeme zločina navedenih u optužnici bili na drugim lokacijama.

18 Mart 2016

U radnoj obavezi u vrijeme zločina

Na suđenju za ratne zločine počinjene na području Čajniča, svjedoci Obrane kazali su kako je optuženi Stevo Jovanović bio u radnoj obavezi kada se desio zločin počinjen u selu Medoševići.

11 Mart 2016

Nije čuo za smrt komšija

Na suđenju za ratne zločine počinjene na području Čajniča, svjedok Obrane je kazao kako nikada nije čuo ništa o zločinu počinjenom u selu Medoševići.

4 Mart 2016

Komšije za poželjeti

Na suđenju za zločine počinjene na području Čajniča, svjedoci Odbrane izjavili su da su tek nakon hapšenja i početka suđenja čuli da se optuženi Jovanovići dovode u vezu sa nestankom porodice Medošević.

5 Februar 2016

Svjedoci nisu čuli za ubistva

Na suđenju za ratne zločine počinjene na području Čajniča, prvi svjedoci Obrane kazali su kako nikada nisu čuli da se optuženi Jovanovići dovode u vezu sa zločinima u selu Medoševići.

29 Januar 2016

Dokazi Tužilaštva na suđenju za zločine u Čajniču

U nastavku suđenja za ratne zločine počinjene na području Čajniča, Tužilaštvo BiH je uložilo materijalne dokaze.

23 Oktobar 2015

Smrt od projektila

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Čajniča, vještaci sudske medicine zaključili su da je smrt kod jedne od osoba koje su ekshumirane nastupila od dejstva projektila.

6 August 2015

Kornjači sedam godina zatvora

Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je Miluna Kornjaču na sedam godina zatvora za zločine počinjene u Čajniču 1992. godine.

30 Juli 2015

Presuda Kornjači odgođena za 6. avgust

Apelaciono vijeće Suda BiH odgodilo je za 6. avgust izricanje presude Milunu Kornjači, optuženom za zločine počinjene u Čajniču.

14 Juli 2015

Presuda Kornjači 30. jula

Nakon što je optuženi Milun Kornjača iznio završnu riječ na obnovljenom suđenju za zločine počinjene na području Čajniča, Apelaciono vijeće zakazalo je izricanje presude za 30. juli.
10 Juli 2015

Izgorjele kosti

Na suđenju za zločine počinjene u Čajniču, svjedok Državnog tužilaštva ispričao je kako je od komšije saznao da su Aišu Popović ubili Jovanovići.
7 Juli 2015

Nije kontrolisao “Plave orlove”

Odbrana Miluna Kornjače u završnoj riječi je istakla kako nije dokazano da je optuženi imao efektivnu kontrolu nad pripadnicima “Plavih orlova” u Čajniču.