Jezik / Language:
 

Grad: Bužim

29 August 2016

Nanić i ostali: Udarci palicom po leđima

Na suđenju osmorici optuženih za zločine počinjene u Bužimu, svjedok Tužilaštva BiH izjavio da ga je jedan od policajaca, izvjesni Vahid drvenom palicom udarao po leđima.

18 August 2016

Alešević: Naloženo vještačenje optuženog

Sud BiH prihvatio je prijedlog da se obavi psihijatrijsko vještačenje optuženog Mehmeda Aleševića i da mu se oduzmu putne isprave.


15 August 2016

Nanić i ostali: Udarao ga čovjek sa flasterom na oku

U nastavku suđenja osmorici optuženih za zločine počinjene u Bužimu, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da ga je “gospodin Bapić” prebacio preko haube auta i udarao po leđima.

11 Juli 2016

Nanić i drugi: Udaranje u bužimskom zatvoru

Na suđenju osmorici optuženih za zločine počinjene na području Bužima, svjedoci Državnog tužilaštva ispričali su da su udarani u bužimskom zatvoru.

27 Juni 2016

Udaranje do besvijesti

Na suđenju osmorici optuženih za zločine počinjene na području Bužima, svjedok Državnog tužilaštva ispričao je kako ga je optuženi Vahid Bajraktarević tukao željeznom stolicom.
13 Juni 2016

Po danu radna obaveza - navečer batine

U nastavku suđenja osmorici optuženih za zločin počinjen na području Bužima, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je od udaraca optuženog Esada Kudelića zadobio prelome rebara i oštećenja zubi.

25 April 2016

Maltretiranje u hotelu “Radoč”

Na suđenju osmorici optuženih za zločine počinjene u Bužimu, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da ga je optuženi Senad Salkić tukao ispred hotela “Radoč” 1994. godine.


11 April 2016

Tjerao ih da jašu nacrtanog konja

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Bužimu, svjedoci Tužilaštva ispričali su da su više puta premlaćeni u hotelu “Radoč” u Bužimu, a da ih je najviše udarao izvjesni Salkić.

21 Mart 2016

Teška maltretiranja u hotelu “Radoč”

Na suđenju za zločine počinjene u Bužimu, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da su ga optuženi Senad Salkić i Vahid Bajraktarević fizički maltretirali u hotelu “Radoč” (općina Bužim).

15 Mart 2016

Počelo suđenje za zločine u Bužimu

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje osmorici bivših pripadnika Armije BiH (ABiH) za zločine protiv civila i ratnih zarobljenika na području Bužima.

8 Mart 2016

Optuženi pokušao izvršiti samoubistvo

Mehmed Alešević, optužen za zločine u Bužimu, nije se pojavio na statusnoj konferenciji pred Sudom BiH jer se “zbog lošeg duševnog stanja nalazi u psihijatrijskoj bolnici u Sloveniji”.

16 Februar 2016

Bez prisustva optuženog

U Sudu BiH je odgođena statusna konferencija za zločin počinjen u Bužimu jer se nije pojavio optuženi Mehmed Alešević.

15 Decembar 2015

Suđenje za zločine u Bužimu počinje 22. decembra

Početak suđenja osmorici optuženih za zločine počinjene u Bužimu u periodu od novembra 1994. do augusta 1995. godine zakazan je za 22. decembar.

30 Oktobar 2015

Potvrđena optužnica za zločin u Bužimu

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Zijada Nanića, Esada Kudelića, Vahida Bajraktarevića, Senada Salkića, Hasana Mustafića, Mehmeda Aleševića, Nedžada Bapića, Huseina i Samira Isakovića za ratni zločin počinjen u Bužimu.

21 Septembar 2015

Podignuta optužnica za zločine u Krajini

Državno tužilaštvo je protiv devetorice bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH (ABiH) podiglo optužnicu za zločine počinjene na području općina Cazin, Velika Kladuša i Bužim.