Jezik / Language:
 

Grad: Breza

12 Februar 2014

Premlaćivanje brata

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Zenici kazao je da mu je brat rekao da ga je optuženi Hajrudin Dedić zlostavljao tokom rata.

16 Januar 2014

Preminuo svjedok

Svjedok koji je trebao biti ispitan na suđenju Hajrudinu Dediću, optuženom za zločin počinjen u Brezi, preminuo je.

26 Decembar 2013

Prepoznavanje ispred sudnice

U nastavku suđenja Hajrudinu Dediću, svjedokinja Kantonalnog tužilaštva u Zenici je izjavila da je u hodniku ispred sudnice optuženog prepoznala kao jednog od vojnika koji su u junu 1992. godine odveli njenog muža.

9 Decembar 2013

Premlaćivanje na smrt u Brezi

U nastavku suđenja Hajrudinu Dediću za zločine počinjene u Brezi, svjedoci su pred Kantonalnim sudom u Zenici ispričali kako su članovi njihovih porodica odvedeni i pretučeni na smrt. 

11 Novembar 2013

Batine koje nisu svi preživjeli

U nastavku suđenja Hajrudinu Dediću za zločine počinjene u Brezi, svjedoci Nikola Novaković i Mićo Subotić ispričali su pred Kantonalnim sudom u Zenici kako su ih optuženi i drugi priveli i tukli u policijskoj stanici.

21 Oktobar 2013

Počelo suđenje Hajrudinu Dediću

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi, pred Kantonalnom sudom u Zenici počelo je suđenje Hajrudinu Dediću, optuženom za zločine nad civilnim stanovništvom počinjene u Brezi.

30 Juli 2013

Dedić negirao krivicu

Hajrudin Dedić je pred Kantonalnim sudom u Zenici negirao krivicu za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Brezi.

25 Juni 2013

Dedić optužen za zločine u Brezi

Kantonalni sud u Zenici je potvrdio optužnicu protiv Hajrudina Dedića za zločin protiv civilnog stanovništva u Brezi.

24 Novembar 2011

Lokalno pravosuđe – Zenica: Dvije optužnice do kraja godine

Redžo Delić, šef odjela za ratne zločine i privredni kriminal u Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), najavio je da će do kraja godine podići dvije optužnice, za ratne zločine počinjene na području Breze i Tešnja.