Jezik / Language:
 

Grad: Bosansko Grahovo

13 Maj 2013

U Livnu uređuju prostoriju za zaštićene svjedoke

Kantonalni sud u Livnu će tijekom svibnja i lipnja 2013. godine prestati s procesuiranjem krivičnih predmeta zbog uređenja prostorija za zaštićene svjedoke i dvorane za suđenje, gdje bi se trebali procesuirati i predmeti ratnih zločina.

16 Mart 2012

Kos i ostali: Organizatori ubistava

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Odbrane je rekao da je mali broj ljudi pripremao zločin koji se desio u Srebrenici 1995. godine.
9 Decembar 2011

Kos i ostali: Ubijanje kao humani akt

U nastavku suđenja za genocid u Srebrenici, optuženi Stanko Kojić je rekao da su pripadnici Desetog diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske (VRS) pucali u zarobljene Bošnjake na Vojnoj ekonomiji Branjevo, ali da on nikoga nije ubio.
1 April 2011

Kos i ostali: Pljačkanje Srebreničana

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH rekao je da je dobio zadatak da obezbjeđuje zarobljenike u školi u Pilici (općina Zvornik), za koje je poslije čuo da su ubijeni na Vojnoj ekonomiji Branjevo.
21 Januar 2010

Nada i sumnja u procesuiranje ratnih zločina

Pravosudne institucije u Livanjskom kantonu najavljuju promjene koje bi trebale ubrzati proces suočavanja s prošlošću, ali predstavnici žrtava sumnjaju u zadovoljenje pravde.