Jezik / Language:
 

Grad: Bosanski Petrovac

19 Maj 2016

Počelo ponovno suđenje Slavku Stričeviću

Pred Vrhovnim sudom Federacije BiH (FBiH) počelo je obnovljeno suđenje Slavku Stričeviću, optuženom za zločine protiv civilnog stanovništva počinjene 1992. godine na području Bosanskog Petrovca.

5 Maj 2016

Slavku Stričeviću drugi put ukinuta kazna

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) po drugi put je ukinuo presudu kojom je Slavko Stričević osuđen na deset godina za zločin počinjen na području Bosanskog Petrovca.

25 Februar 2016

Zatraženo ukidanje presude Slavku Stričeviću

Odbrana Slavka Stričevića zatražila je od Vrhovnog suda FBiH oslobađanje ili ukidanje prvostepene presude kojom je osuđen na deset godina zatvora za zločine u Bosanskom Petrovcu. Federalno tužilaštvo je predložilo da se prvostepena presuda potvrdi.

6 Novembar 2015

Stričević osuđen na deset godina

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Slavka Stričevića na deset godina zatvora zbog zločina počinjenih 1992. na području Bosanskog Petrovca.

5 Novembar 2015

Završeno obnovljeno suđenje Slavku Stričeviću

Pred Kantonalnim sudom u Bihaću završen je obnovljeni postupak protiv Slavka Stričevića za zločin počinjen nad ratnim zarobljenicima 1992. godine u Bosanskom Petrovcu.

17 Septembar 2015

Počelo obnovljeno suđenje Stričeviću

Čitanjem optužnice pred Kantonalnim sudom u Bihaću počelo je obnovljeno suđenje Slavku Stričeviću za zločine počinjene 1992. godine u Bosanskom Petrovcu.

22 Januar 2015

Optužena kaže da je iz revolta sjekla uho

Prvi svjedoci Optužbe na suđenju Bori Kuburić i Radmili Banjac ispričali su pred Kantonalnim sudom u Bihaću kako je u izviđačkoj akciji ranjena bolničarka, koja je kasnije, prema optužnici, zarobljena, maltretirana i ubijena.

16 Januar 2015

Odobreno vještačenje optuženog Stričevića

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je zahtjev Odbrane Slavka Stričevića da se obavi vještačenje zdravstvenog stanja optuženog prije početka obnovljenog suđenja za zločine počinjene 1992. godine u Bosanskom Petrovcu.

2 Decembar 2014

Pogoršano stanje optuženog Babića

Nastavak suđenja Milutinu Babiću za zločine počinjene u Bosanskom Petrovcu koji je bio zakazan za četvrtak, 4. decembra, odgođen je do daljnjeg jer se optuženom pogoršalo zdravstveno stanje.

20 Novembar 2014

Optuženi Babić sposoban da prati suđenje

Na suđenju Milutinu Babiću za zločine počinjene u Bosanskom Petrovcu, iznesen je nalaz vještaka, koji je utvrdio da optuženi može pratiti sudski postupak. 

23 Oktobar 2014

Ubistva u Bravskom

U nastavku suđenja Milutinu Babiću, dvojica svjedoka Kantonalnog tužilaštva u Bihaću su kazala kako su čula za ubistva u selu Bravsko (opština Bosanski Petrovac), ali da im nije poznato da je u tome učestvovao optuženi.

8 Oktobar 2014

Ubistvo u centru Bravskog

U nastavku suđenja Milutinu Babiću za zločine počinjene u Bravskom kod Bosanskog Petrovca, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću je rekao da se ne sjeća da li je optuženog vidio u ljeto 1992. godine kada je u tom selu ubijen jedan ratni zarobljenik.

24 Septembar 2014

Ubistvo ranjenika kod jame

U nastavku suđenja Milutinu Babiću za zločine počinjene na području Bosanskog Petrovca, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću je rekao da je krajem juna 1992. vidio optuženog kako puca u jednog mladića.

22 Septembar 2014

Ukinuta desetogodišnja kazna Stričeviću

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu kojom je Slavko Stričević osuđen na deset godina zatvora za zločin počinjen 1992. u Bosanskom Petrovcu.

16 Septembar 2014

Prvi svjedoci na suđenju Milutinu Babiću

U Kantonalnom sudu u Bihaću počelo je suđenje Milutinu Babiću, optuženom za zločin protiv ratnih zarobljenika počinjen u ljeto 1992. godine na području Bosanskog Petrovca.