Jezik / Language:
 

Grad: Bosanski Brod

7 Juli 2016

Potvrđena oslobađajuća presuda Čondriću

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mato Čondrić oslobođen optužbi za zločine počinjene u Bosanskom Brodu 1992. godine.

19 Maj 2016

Nekorektno i siledžijsko ponašanje optuženog Nezirovića

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je gumenom palicom tukao optuženi Almaz Nezirović.

12 Maj 2016

Zatraženo ukidanje ili oslobađajuća presuda

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se ukine oslobađajuća presuda Mati Čondriću za zločin počinjen u Bosanskom Brodu, čemu se usprotivila njegova Odbrana.

21 April 2016

Optuženi Nezirović nije došao na suđenje

Suđenje za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu odgođeno je zbog nedolaska optuženog Almaza Nezirovića.


31 Mart 2016

Palicom po prstima

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je tukao optuženi Almaz Nezirović.

17 Mart 2016

Ispričao kako ga je Nezirović tukao pa se rukovao s njim u sudnici

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je tukao optuženi Almaz Nezirović.

10 Mart 2016

Udarci po rukama velikom palicom

Svjedok Tužilaštva BiH kazao je da ga je optuženi Almaz Nezirović udarao po prstima na rukama dok je bio zatočen u logoru Rabić (općina Derventa).

26 Februar 2016

Almazovi udarci

U nastavku suđenja Almazu Neziroviću, optuženom za zločine počinjene 1992. godine, svjedoci Tužilaštva BiH su izjavili da ih je optuženi tukao u logoru Rabić (općina Derventa).

11 Februar 2016

Povećana kazna Indiri Kamerić

Apelaciono vijeće Suda BiH povećalo je Indiri Kamerić kaznu zatvora sa tri na četiri godine, za zločine počinjene nad civilima u Bosanskom Brodu.

9 Februar 2016

Strah, glad i batine u Rabiću

Prvi svjedoci Državnog tužilaštva na suđenju Almazu Neziroviću su kazali da ih je optuženi tukao tokom zatočenja u logoru Rabić.
4 Februar 2016

Potvrđena presuda Toliću

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom je Josip Tolić osuđen na deset godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Brodu i Odžaku.

14 Januar 2016

Počelo suđenje za zločine na području Dervente i Bosanskog Broda

Pred Sudom BiH počelo je suđenje Almazu Neziroviću, optuženom za ratni zločin počinjen nad srpskim civilima na području Dervente i Bosanskog Broda.

31 Decembar 2015

Optužnica protiv nedostupnog komandanta

Tužilaštvo BiH je zbog zločina u Bosanskom Brodu podiglo optužnicu protiv Zdravka Marinića, nastanjenog u Hrvatskoj.

15 Decembar 2015

Zatraženo ukidanje presude Indiri Kamerić

Pred Apelacionim vijećem suda BiH iznesene su žalbe na presudu kojom je Indira Kamerić osuđena na tri godine zatvora zbog zločina počinjenih nad civilima u Bosanskom Brodu.

27 Novembar 2015

Naknadno termin početka suđenja Neziroviću

Termin početka suđenja Almazu Neziroviću za zločine počinjene u Derventi i Bosanskom Brodu bit će naknadno određen zbog ranije preuzetih obaveza branioca Kerima Čelika.