Jezik / Language:
 

Grad: Bosanska Krupa

26 Juni 2012

Kličković i ostali: Početak obnovljenog suđenja 3. jula

Obnovljeno suđenje Gojku Kličkoviću i Mladenu Drljači za zločine u Bosanskoj Krupi počet će 3. jula ove godine.
27 Oktobar 2010

Kličković i ostali: Izricanje presude 5. novembra

Nakon što su iznesene završne riječi na suđenju za zločine u Bosanskoj Krupi, Tužilaštvo BiH je negiralo tvrdnje Odbranâ Gojka Kličkovića i Jovana Ostojića o navodnim prijedlozima sporazuma o priznanju krivnje.
5 Oktobar 2010

Kličković i ostali: Zločin kao nepoznanica

Odbrane Gojka Kličkovića, Mladena Drljače i Jovana Ostojića su tokom više od godinu i pol dana izvođenja dokaza pred Sudom BiH pokušavale osporiti učešće njihovih branjenika u zločinima koji su 1992. godine počinjeni u Bosanskoj Krupi.
18 August 2010

Kličković i ostali: Alibi za trećeoptuženog

Na suđenju za zločine počinjene u Bosanskoj Krupi, dva svjedoka Odbrane trećeoptuženog Jovana Ostojića istakla su da on nije bio u tom gradu početkom augusta 1992. godine, kada je, kako tvrdi Optužba, u školi “Petar Kočić” ubijena grupa muškaraca.
6 Juli 2010

Kličković i ostali: Bez saznanja o ubistvima

Svjedočeći u korist Odbrane Jovana Ostojića, optuženog za zločine u Bosanskoj Krupi, bivši pripadnici Vojske Republike Srpske su kazali da nisu znali za zatvaranja i ubistva Bošnjaka u tom gradu tokom 1992. godine.
30 Juni 2010

Kličković i ostali: Korektan starješina

Svjedok Odbrane Jovana Ostojića na suđenju za zločine u Bosanskoj Krupi kazao je da nije znao za zatvaranja muslimana u tom gradu tokom 1992. godine, te da je trećeoptuženi “savjesno” obavljao dužnost komandanta brigade.
16 Juni 2010

Kličković i ostali: Spašavanje ljudi i sredstava

Vještak pravne struke na suđenju trojici optuženih za zločine u Bosanskoj Krupi, kazao je da je Srpska opština Bosanska Krupa formirana u skladu sa zakonima koji su tada bili na snazi.
25 Maj 2010

Kličković i ostali: Naoružavanje mještana

Na suđenju za zločine u Bosanskoj Krupi, Odbrana Gojka Kličkovića saslušala je svjedoka Jasmina Ramića, koji je priveden na ročište jer se ranije nije odazvao na pozive Suda.
12 Maj 2010

Kličković i ostali: Komšijsko ponašanje

U nastavku suđenja za zločine u Bosanskoj Krupi, Odbrana Gojka Kličkovića je pročitala izjavu svjedoka Hamdije Arnautovića iz naselja Zalug, koji je kazao kako je čuo da je prvooptuženi izdao naredbu za evakuaciju Bošnjaka u maju 1992. godine.
14 April 2010

Kličković i ostali: Dobrovoljni odlazak

Mile Bjeljac, svjedok Odbrane Gojka Kličkovića, tvrdi da je bio u pratnji Bošnjaka iz mjesta Zalug, koji su u maju 1992. godine “molili Boga” da napuste Bosansku Krupu.
7 April 2010

Kličković i ostali: Priče o zatvaranjima i protjerivanju Bošnjaka

Ramiz Dreković, svjedok Odbrane Gojka Kličkovića, tvrdi da je o zločinima nad Bošnjacima u Bosanskoj Krupi “čuo priče ljudi”, ali nije imao “zvaničnih saznanja”.
6 April 2010

Kličković i ostali: Skrivani zločin

Bivši pripadnik Vojne policije iz Bosanske Krupe tvrdi da je za ubistva Bošnjaka u “zatvoru” u školi “Petar Kočić” saznao “mnogo kasnije”, jer se o tom zločinu nije govorilo.
17 Mart 2010

Kličković i ostali: Obilje dokaza o agresiji

Nastavljajući izvođenje materijalnih dokaza, Gojko Kličković, optuženi za zločine u Bosanskoj Krupi, rekao je da je nad Srbima izvršena agresija iz Hrvatske, za što postoji “veliki broj dokaza”.
16 Mart 2010

Kličković i ostali: Discipliniranje Srba

Gojko Kličković, prvooptuženi za zločine u Bosanskoj Krupi, u nastavku izvođenja materijalnih dokaza rekao je da je nad Srbima u BiH izvršena “agresija izvana i napad iznutra”.
3 Februar 2010

Kličković i ostali: Funkcioner bez većeg autoriteta

Ljubomir Vuković je, svjedočeći u korist Odbranâ Gojka Kličkovića i Jovana Ostojića, kazao da prvooptuženi nije imao veliki autoritet u Bosanskoj Krupi, ali da su na njegov zahtjev uposlenici Doma zdravlja pružali medicinsku pomoć Bošnjacima u naselju Zalug.