Jezik / Language:
 

Grad: Bosanska Krupa

31 August 2016

Šaran i ostali: Nepoznat uzrok smrti

U nastavku suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, vještak sudske medicine kazao je da na osnovu posmrtnih ostataka koji su pronađeni nije mogao utvrditi uzrok smrti Marka Gakovića zvanog Gak.

17 August 2016

Šaran i drugi: Kosti oca pronašli pastiri

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedokinja Optužbe izjavila je da su kosti njenog oca pronašli pastiri u mjestu Jasenica.

13 Juli 2016

Šaran i drugi: Odveden iz kuće u zatočeništvo

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, pročitan je iskaz svjedoka Tužilaštva BiH koji je govorio o lošim uslovima u zatočeništvu.

28 Juni 2016

Kličković traži 300.000 maraka

Gojko Kličković, nekadašnji predsjednik Ratnog predsjedništva Srpske opštine Bosanska Krupa koji je pravosnažno oslobođen krivice za zločine počinjene u tom gradu, tužio je Bosnu i Hercegovinu tražeći 300.000 konvertibilnih maraka zbog vremena provedenog u pritvoru.

17 Juni 2016

Djed odveden u Podvran

U nastavku suđenja trojici optuženih za zločin počinjen na području Bosanske Krupe, svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je njen djed odveden iz porodične kuće u naselje Podvran.

1 Juni 2016

Slobodno kretanje civila u Podvranu

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedok Optužbe je izjavio da su se civili srpske nacionalnosti smješteni u naselju Podvran mogli slobodno kretati i ići gdje hoće, ali su im kuće bile devastirane.

25 Maj 2016

Zaštićeni civili u Podvranu

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedoci Optužbe izjavili su da su se civili srpske nacionalnosti smješteni u naselju Podvran mogli slobodno kretati.

11 Maj 2016

Civili u Podvranu se slobodno kretali

Na suđenju za zločine počinjene u Bosanskoj Krupi, svjedoci Optužbe izjavili su da su se civili srpske nacionalnosti koji su bili smješteni u naselju Podvran mogli slobodno kretati.

13 April 2016

Kolektivni smještaj za civile u Podvranu

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedoci Optužbe izjavili su da su civili srpske nacionalnosti u naselju Podvran bili u kolektivnom smještaju, te da su se mogli slobodno kretati.

23 Mart 2016

Traženje civila u Suvaji

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedok Optužbe je ispričao da je 1995. godine s komandirom Policijskog odjeljenja u Jasenici Samirom Šabićem i drugim policajcima učestvovao u zadatku u mjestu Suvaja, s ciljem pronalaska civila koji je pobjegao iz Jasenice.

2 Mart 2016

Slobodno kretanje civila u Podvranu

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, tokom unakrsnog ispitivanja svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako su policajci u zemunici na lokalitetu Suvaje pronašli pušku iz Drugog svjetskog rata.

17 Februar 2016

Bjekstvo civila

Svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da je u selu Suvaja učestvovao u pronalasku osobe pod nadimkom Gak, koji je potom predat dežurnom u Policijskoj stanici Bosanska Krupa.

3 Februar 2016

Razgovor sa privedenim Gakovićem

Svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je obavio razgovor sa izvjesnim Gakovićem zvani Gak nakon što je priveden u Stanicu javne bezbjednosti (SJB) u Bosanskoj Krupi, a koji je kasnije ubijen.

20 Januar 2016

Priveden zbog zaštite

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je učestvovao u dovođenju Marka Gakovića zvanog Gak u policijsku stanicu kako bi bio pod policijskom zaštitom.

13 Januar 2016

Privođenje civila zbog sigurnosti

Na suđenju za zločine počinjene na području Bosanske Krupe, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da mu je Jadranko Šaran rekao da treba jednu osobu srpske nacionalnosti iz mjesta Suvajčina privesti u policiju zbog bezbjednosti.